סלט מ?ש??ו?וי?ה: התוספת הקלאסית ללג בעומר
ירקות קלויים על המדורה בתוספת של לימון ושמן זית- אי אפשר לטעות עם הסלט הזה של השף אלון כהן
מתכון ל- 4-6 סועדים
המרכיבים:
2 פלפל אדום
3 בצל לבן
2 עגבניות
2 חצילים בינוניים
1 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות תערובת של: פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים
מיץ טרי מלימון וחצי
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
קולים את הירקות על אש גלויה (על הגריל, גז בייתי, מעל מדורה) עד שקליפתם משחירה והם מתרככים.
מצננים את הירקות וקולפים אותם, קוצצים קטן-קטן ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את שיני השום ואת עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים בשמן זית ומיץ לימון.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ומתקנים תיבול.