צזיקי

המתבל היווני הקלאסי המבוסס על יוגורט ומלפפונים בגרסה אישית משודרגת שלי על בסיס לבנה , סמיך יותר , מעודן וחמצמץ.

 

חומרים :

·        200 גר גבינת לבנה

·        3 מלפפונים טריים קשים

·        5 ענפי בצל ירוק

·        3 שיני שום כתושות

·        פלפל חריף ירוק אחד קצוץ דק

·        כפית אורגנו יבש

·        גרידה מחצי לימון

·        מלח

·        4 כפות שמן זית להגשה .

 

ההכנה

קוצצים את המלפפונים דק מאוד ללא לב המלפפון

קוצצים את הבצל הירוק

מערבבים את כל החומרים יחד ומתבלים במעט מלח

מניחים בכלי הגשה ויוצקים מעל את שמן הזית .

 

 

פלפלי שושקה וגבינת פטה

פלפלי שושקה מתוקים וגדולים, צלויים בגריל או על להבת הכיריים במשרה של שמן זית לימון סחוט ושום עם עלי אורגנו טריים ושברי גבינת פטה מלוחה.

 

 

החומרים לפלטה אחת :

·        8 פלפלי שושקה בצבעים שונים

·        4 שיני שום

·        חצי כוס שמן זית

·        קורט מלח

·        מיץ מחצי לימון

·        2 ענפי אורגנו טריים

·        50 גר גבינת פטה יוונית .

 

 

ההכנה :

קולים את הפלפלים על להבת הגז או בגריל עד שקליפתם משחירה , מקלפים ומניחים בקערה עמוקה , קוצצים את שיני השום ומפזרים מעל , מתבלים במלח ולימון , מערבבים ומניחים בכלי הגשה , יוצקים מעל את שמן הזית , מפזרים שברי גבינת פטה ואת עלי האורגנו .

 

 

 

רביולי סלק פתוח במלית מיקס גבינות

החומרים

 2סלקים בינוניים קלופים

3כפות חומץ

כף סוכר

 

למלית

 100 גר גבינת עיזים

 100 גר גבינה בולגרית רכה

 100 גר גבינת לבנה

100  גר אגוזי מלך גרוסים

 

לקישוט

 50 גר פקאנים מסוכרים גרוסים

5  כפות סילאן

 

 

ההכנה

פורסים את הסלק דק בעובי 2 ממ

משרים בחומץ וסוכר

 

מערבבים את חומרי המלית 

מניחים פרוסת סלק , מזלפים מעל מתערובת הגבינה

מכסים בעוד פרוסת סלק

מטפטפים מעל סילאן ומפזרים את אגוזי הפקאן

 

 

קבב לוקוס וירקות צלויים על מצע לבנה

                                                                      החומרים ל-4 מנות

 

600 פילה דג לוקוס נקי מעצמות וללא עור) ניתן להשתמש בכל דג לבן )

5 שיני שום כתושות

1 פלפל צילי קצוץ

חצי כוס כוסברה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור

חצי כפית גרידת לימון

 

להגשה

צולים שלל ירקות בשמן זית מלח פלפל וטימין

גזרים צבעוניים, ארטישוק, לפת , סלק ופלפלים

לבנה איכותית וסמיכה

 

ההכנה

פורסים את הדג לנתחים קטנים ואז קוצצים דק דק

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה

יוצרים קציצות בגודל של 60 גר יח וצולים על מחבת פסים

מורחים על צלחת הגשה לבנה, מסדרים את קבב הדג ומסדרים מעל ירקות צלויים