מתכון ל20 יחידות

 

המרכיבים:

 250 גרם שוקולד מריר

 250 גרם קמח לבן

50  גרם קקאו כהה

50  גרם אבקת שקדים

 400 גרם סוכר

 250 גרם (5) ביצים

300 גרם שמנת חמוצה

 200 גרם חמאה

 150 מ"ל שמן קנולה

 100 גרם פצפוצי שוקולד

15  גרם אבקת אפייה

 

מאפינס שוקולד של בוטיק סנטראל

מאפינס שוקולד של בוטיק סנטרל. צילום: טל סיון צפורין

 

כלים ואביזרים:

לקקן, תבניות מאפינ'ס למשקל100 גרם )סיליקון או חד פעמיות(.

 

אופןההכנה:

 .1 ממיסים בקערה על בןמארי מעל להב הבינונית את השוקולד המריר, החמאה והשמן.

 .2 מקציפים את הביצים במיקסר עם מטרפה רכה במהירות גבוהה.

 .3 מוסיפים את הסוכר ומשלימים את ההקצפה.

 .4 מחליפים את המטרפה במיקסר לוו גיטרה.

 .5 מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת השקדים ואבקת האפייה.

 .6 מפעילים את המיקסר ומוסיפים לסירוגין את תערובת השוקולד המומס,שמנ תחמוצה ותערובת הקמח,עד שמסיימים להוסיף את כל המרכיבים ומתקבלת תערובת אחידה.

 .7 מוסיפיםאתפצפוציהשוקולד.

 .8 יוצקיםלתבניותהאפייה,עד3/4  מגובהן.

 .9 אופים בחום של170  מעלות כ30 דקות עד שהמאפה מתייצב.

 10 בעזרת סכין בודקים שמרכז המאפינ'ס אפוי היטב