מתאים ל-8 רינגים בקוטר 7 ס"מ

 

תחתית העוגות:

150 גרם עוגיות וניל ללא סוכר

חצי כוס מים

1 כפית רום

 8 כפיות ריבת תות ללא סוכר

 

למלית:

14 גרם אבקת ג'לטין כפול 6 כפות מים

250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

3/4 כוס כמו סוכר או מלטיטול או שווה ערך סטיביה נוזלית

3 כפות קורנפלור או אינסטנט פודינג וניל

750 גרם גבינה לבנה חצי אחוז שומן

1 כפית גרידת לימון

 

לקישוט:

פירות אדומים; פטל, גרגירי יער

 

מוס גבינה ללא סוכר. צילום: אסף אמברם

מוס גבינה ללא סוכר. צילום: אסף אמברם

 

אופן הכנה:

1.    במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים.

2.    מוסיפים חצי כוס מים ותמצית רום ומערבבים ידנית עד שמתקבלת משחה חלקה.

3.    משטחים את התערבת על תחתית רינגים בעזרת יד רטובה.

4.    מעל מורחים  כפית ריבת תות ללא סוכר.

5.    ממסים את אבקת הג'לטין במים ומשהים כ- 10 דקות להתקשות שלאחריהם ממיסים את מסת הג'לטין שהתקבלה במיקרו עד שהג'לטין מומס חמים ושקוף.

6.    במערבל מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

7.    מוסיפים אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף.

8.    מקפלים לתוך הקצפת את הגבינה הלבנה, קליפת הלימון והג'לטין המומס והחמיםומערבבים לתערובת חלקה.

9.    ממלאים את המסה בעזרת שק זילוף עד כ-3/4 גובה התבנית ומקפיאים לפחות למשך 3 שעות.

10.                       מקשטים לאחר שהעוגה קפאה עם פירות אדומים ומגישים