מתכון לפאי שקדים ביתי
המתכון מתאים ל 2 עוגות פאי קוטר 20
אביזרים נדרשים: תבניות פאי
המרכיבים:
600 גרם בצק פריך
275 גרם קרם שקדים
550 גרם קרם פטיסייר
150 גרם פטל
300 גרם שקדים פרוסים
המרכיבים לבצק הפריך:
300 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
קמצוץ מלח
200 גרם חמאה קרה
3 חלמונים (60 גרם)
20 גרם מים (על פי הצורך)
אופן הכנת הבצק הפריך:
1. מערבבים במעבד מזון את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר
והמלח.
2. חותכים את החמאה הקרה לקוביות
3. מוסיפים את החמאה לתערובת הקמחים ומעבדים בפולסים
לקבלת תערובת פירורית ועדיין קרה
4. מערבבים את החלמונים וחצי מכמות המים
5. מפעילים את המעבד במהירות גבוהה, ויוצקים לתוכו את תערובת
הנוזלים, ממשיכים בעיבוד קצר עד שמתגבש כדור בצק.(אם צריך מוסיפים את יתרת המים תוך כדי העיבוד)
6. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה
המרכיבים לקרם השקדים:
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות רום כהה (10 מ"ל)
אופן הכנת קרם שקדים:
1. חותכים את החמאה לקוביות
2. מערבבים במעבד מזון את אבקת השקדים, אבקת הסוכר
והחמאה לקרם חלק.
3. מוסיפים תוך כדי עבוד את הביצה ומשלימים את ההכנה עם הוספת הרום
ומוציאים לקערה.
המרכיבים לקרם הפטסייר:
400 מ"ל חלב
80 גרם סוכר
40 גרם קורנפלאור
5 חלמונים
2 מקלות וניל
אופן הכנת קרם פאטסייר
1. חוצים את מקלות הווניל לאורך, מוסיפים לסיר קטן עם החלב ומרתיחים
2. מערבבים במטרפה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלאור
3. יוצקים בהדרגה ותוך כדי ערבוב קל, את החלב הרתוח על תערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות)
4. מחזירים את כל תערובת הקרם לסיר
5. תוך כדי בחישה נמרצת, מביאים לרתיחה את הקרם (על אש בינונית), מוודאים שהקרם רותח ומבעבע ומוציאים אותו לקערה. מצננים היטב
פאי שקדים ביתי. צילום: אייל קרן
אופן הכנת הפאי:
1. מרדדים את הבצק לעובי חצי אצבע
2. קורצים עיגולים (גדולים מגודל הרינג) ומסדרים את הבצק
בתוך הקלתית. מקפידים שהבצק יהיה צמוד לתבנית ולא יהיו
כיסי אוויר בין הבצק לתבנית. חותכים עם סכין את קצוות הבצק
הבולטים מעל גובה הקלתית
3. נותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר
4. מערבבים את קרם הפאטסייר עם קרם השקדים
5. מחממים את התנור לחום של 165 מעלות
6. ממלאים את הקלתיות בקרם שקדים/פאטסייר ומפזרים על הקרם
את הפטל
7. מפזרים שקדים פרוסים על כל הפאי
8. אופים כ – 35 דקות עד שהקרם מתייצב
* כדאי באמצע האפייה לפתוח את דלת התנור לשחרור האדים