פילה מוסר ים ברוטב חריימה עם לימון כבוש פלפל צ'ילי וכוסברה

המצרכים

6 יח' פילה מוסר ים 200 גרם

3 כפות רסק עגבניות

4 עגבניות מגורדות

5 שיני שום כתוש

2 כפות פפריקה

חצי כפית כורכום

חצי כף קוואריה  (קימל טחון)

3 פרוסות לימונים כבושים קצוצים

חצי חבילה כוסברה

2 פלפל צ'ילי

מים

מלח

חצי כוס שמן זית

 

אופן ההכנה 

מחממים שמן זית מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים על להבה נמוכה מוסיפים את הפפריקה והכורכום והקוואריה ומערבבים היטב מוסיפים את הרסק מבשלים 2 דקות מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים מוסיפים מים בהדרגה חצי כוס כול פעם עד שמגיעים למרקם המתאים לא דליל מידי ולא סמיך מידי מבשלים כ5 דקות

מוסיפים את הדגים ואת הפלפלים לרוטב ואת הלימון כבוש מבשלים כ5 דקות מפזרים מעל את הכוסברה ומגיעים לרתיחה משפרים טעם

מבשלים כ-8 דקות עם מכסה ובתאבון

 

 

קציצות בשר וחצילים שרופים בריבת בצל וקוביות בטטה

המצרכים

1 ק"ג בשר טחון

5 בצלים

2 בטטות

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה

2 חצילים שרופים בלהבה קלופים ומסוננים

מלח

פלפל

1כף פפריקה

1 כפית אגוז מוסקט

חצי כוס שמן זית

3 שיני שום עם קליפה

 

אופן ההכנה

מניחים בקערה את הבשר הטחון וקוצצים 1 בצל ומוסיפים את הפטרוזיליה מתבלים בכפית מלח חצי כפית פלפל פפריקה ואגוז מוסקט מערבבים היטב מוסיפים את החציל ומערבבים היטב ומניחים בקירור

את שאר הבצלים קולפים ופורסים לחצי ופרוסות דקות מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצלים עד הזהבה מוסיפים את שיני השום שלמים מתבלים במעט מלח ופלפל מנמיכים להבה

מוציאים את הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים שווים במשקל של 60 גרם ומניחים את הכדורים בזהירות על הבצל המקורמל בוזקים כחצי כוס מים מכסים ומבשלים כ10 דקות

קולפים ויוצרים קוביות של הבטטה מכניסים לסיר את קוביות הבטטה מתבלים במלח ופלפל מכסים ומבשלים עוד כ 15 דקות על להבה נמוכה עם מכסה

 

 

 

עוף שלם עם המון ירקות בדבש שום ופפריקה מעושנת

המצרכים

עוף שלם

1 בצל קוביות

1גזר קוביות

1 תפוח אדמה קוביות

1 קולורבי קוביות

1 זוקיני קוביות

חבילה פטריות שמפיניון

3 כפות דבש

1 כף פפריקה מעושנת

3 שיני שום כתוש

רבע כוס שמן זית

חופן עלי תימין

 

אופן ההכנה

בקערת ערבוב מניחים את הפפריקה השום והדבש ומערבבים היטב מעסים את העוף עם המרינדה ומתבלים במלח ופלפל מניחים את העוף במרכז תבנית

בקערת ערבוב נוספת מכניסים את כול הירקות מתבלים במלח ופלפל שמן זית ותימין ומפזרים את כול הירקות מסביב לעוף עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור ב-170 מעלות כשעה ו45 דקות מסירים את הנייר כסף ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה.

בתאבון!