טיפולי פוריות: כל האפשרויות
בסרטים ובפנטזיות מסלול חיינו הבוגרים מאוד ברור. אבל מה קורה כאשר המסלול לא בדיוק זורם כמו בחלומות? מה קורה כאשר המסלול קצת מתארך או לחילופין לא מתממש?
כאשר מדובר בהורות, עקומת הפוריות אצל אישה מתחילה לרדת סביב גיל 35, זאת עובדה. שנות העשרים עבור אישה הם הפוריות ביותר והביציות שלנו מתחילות לאבד מאיכותן החל מגיל 35 לערך, תלוי בגיל קבלת המחזור הראשון.
זאת בניגוד לגברים שלהם אין מגבלות בגילאים כאלה, נשים צריכות לתכנן את המסלול שלהן להורות כבר סביב גיל 35.
איזה אפשרויות עומדות בפנייך?
הורות משותפות עם מכר
הורות משותפת היא בחירה בהורות בלי מערכת זוגית. כל אחד מההורים לעתיד ממשיך לנהל בית, משק בית נפרד וחיים עצמאיים. המשותף הוא רק הילד.
הורות משותפת עם אדם שמכירים, היא אופציה טובה לאנשים שיש להם מערכת יחסים שבנויה על אמון וחברות עמוקה, שביחד החליטו להביא ילד משותף מבלי שהם שותפים בזוגיות אחד עם השני.
חשוב לזכור שהאפשרות הזאת מחייבת כמעין הסכם ממון מפורט בין שני הצדדי, כדי למנוע מאבקים וכעסים מיותרים שעלולים לעלות בעתיד. ככל שהחוזה יהיה מפורט יותר, כך יהיו פחות הפתעות וקשיים.
מגמת ההורות הזו, תופסת תאוצה, ויותר ויותר זוגות בסיטואציה דומה פוקדים את הקליניקות שלי במטרה להבין טוב יותר האם ההחלטה נכונה להם וכמובן איך להקל על התהליך דרך בניית חוזה ודיאלוג רחב.
גידול הילד מתחלק גם הוא בין שני אנשים. הילד מכיר וגדל עם שני הוריו בחייו ושניהם מחויבים לו במידה זהה. החיסרון כמובן שהילד נא בין שני בתים דבר אשר לא תמיד קל לאף גורם.
בנוסף חגים, מועדים ושמחות מחולקות בין שני הצדדים כך שכל אחד מההורים נהנה עם הילד בזמנו. הדבר מזכיר תהליך של גירושים רק בלי הכאב. חשוב לזכור שילד שגדל לתוך סיטואציה כזאת בדרך כלל יחווה פחות קשיים מילד שהוריו מתגרשים והוא נדרש לסיטואציה חדשה של שני בתים. יש לכך כמובן חסרון נוסף : תחושת "שונות" של הילד מחבריו אך גם כאן חברתית אנחנו רואים שינויים.
הורות משותפת - ללא היכרות מוקדמת
אפשרות נוספת היא הורות משותפת ללא הכרות מוקדמת. ישנם כמה אתרי "הכרויות" שמטרתם להפגיש בין נשים רווקות, או כאלה החיות בזוגיות חד מינית, לבין גברים בסיטואציה דומה. המשותף לכולם הוא הרצון לילד.
השותפות שנקבעת כאן היא שותפות לכל החיים ולכן החיבור עם האדם הנוסף חשובה להמשך התהליך. כימיה בין שני השותפים משמעותית מאד. וכמובן רצוי שתוך כדי התהליך תיבנה חברות. אלו יקלו על המשך החיים כהורים שותפים לילד.
גם כאן מומלץ לבנות חוזה שמפרט כל מה שניתן. הציפיות והחלוקה הכלכלית והיומיומית בגידול הילד. חוזה מפורט יעזור למנוע משברים בהמשך. יתרונות המצב הזה , כמו כן חסרונותיו, דומים לאלו של הורות משופת עם חבר. כאן מצטרף מרכיב חשוב שכדאי לחשוב עליו - היבטים של זוגיות אצל הצדדים.
האם בן הזוג או בת הזוג של כל אחד מהצדדים יכול להיות הורה לכל דבר ועניין עבור הילד בעתיד – ישנן סוגיות לא קלות שניתנות לפתרון פשוט דרך חוזה משתוף לטובתם של כל אחד מן הצדדים וכמובן לטובתו של הילד.
הורות ללא בן זוג
אפשרות נוספת, שהיא הנפוצה ביותר, היא הורות עם תורם אנונימי, דרך בנק הזרע. כיום ישנה עלייה של 30% במספר הנשים המבקשות להרות דרך בנק הזרע. הדרישה לכך יוצרת המתנה שיכולה לקחת גם חצי שנה ולפעמיים אף יותר.
למה להרות לבד? נשים מבינות שהגוף שלהן לא ימתין לעד למציאת בן זוג. בנוסף נשים היום עובדות ומגלות עצמאות כלכלית. בארץ שינם כמה בנקי זרע. הם שונים אחד מהשני וכדאי לברר ולבדוק לפני שמקבלים החלטה. בנוסף חשוב לי לציין שכיום ישנם בנקי זרע שמייבאים זרע מחול דבר אשר מקל על נשים שחוששות מנישואיהם של ילדיהם בעתיד, סוגיה אשר גם לגביה ישנה מחלוקת.
מה שחשוב שכל החלטה שתקבלי תתקבל ממקום של ביטחון ורצון ולא מתוך מקום של חוסר ברירה. מחויבות לילד היא מחוייבות לכל החיים ואני מאמינה שכאשר אנחנו ניגשות להחלטה להורות מתוך מקום של בחירה ומחשבה, אנחנו מתחילים את ההורות ממקום של ביטחון, יציבות ושקט נפשי וזה בדיוק מה שמגיעה לך.