"היי יעל,

מדי יום אני נתקלת בביטויים כמו "גלוס מבריק" או "צללית בעלת אפקט מנצנץ". אז כהדיוטה מוחלטת בענייני איפור מעניין אותי לדעת: האם בכלל יש הבדלים בין כל שמות התואר הללו או שאלה פשוט ביטויים שונים המתארים את אותו האפקט בפועל? (מקווה שהשאלה שלי מתאימה למדור האיפור שלך ולא למדור הלשוני של אבשלום קור).

שלי"

 

היי שלי,

תתפלאי לשמוע, אבל השאלה שלך עניינית לגמרי. נכון שבמהותה היא מדברת על סמנטיקות, אבל מסתבר שגם בתחום האיפור יש להן משקל והבלבול שלך שכיח למדי אצל נשים. ברגע שמחדדים את העניין, ניתן להתכוונן על קניית מוצר שמתאים באופן אופטימלי.

 

למעשה מדובר בהגדרות שונות של גימורים למוצרי איפור לפנים, לעיניים ולשפתיים ובכלל כמעט לכל מוצר איפורי שהוא.

גימור מבריק

 

הגימור המבריק מקושר במרבית המקרים בעיקר למוצרי שפתיים. לגימור הזה קשר כמעט ישיר למרקם המוצר והוא כביכול "שומני", נוזלי או קרמי. הגימור הזה יכול לדמות אפקט חד וזכוכיתי כמעט, כמו במקרה של גלוסים, ועד לאפקט עמום יותר שנותן תחושה “מלוחחת” וחיה כמו במקרים של מייקאפים או שימרים נוזליים שמשתמשים בהם להארות על פני הפנים (בלועזית ניתן למצוא תיאורים שונים לגימור הזה כמו: Wet, Shiny, Dewy, Glow).

גימור נוצץ

מה שנותן למוצר את הגימור המנצנץ שלו הם למעשה נצנצים אשר פועלים על אפקט לכידת קרני האור והחזרתם. הנצנצים הללו משתנים בגודלם בהתאם לאופן גריסתם, החל מנצנצים הגרוסים באופן גס וחלקיקי יותר, עד כדי כך שניתן לחוש אותם במישוש אקראי של האצבע (לנצנצים הללו יש לעיתים נטיה להיפרד פיזית מהמוצר ולהתפזר על פני העור בזמן האפליקציה), ועד לנצנצים זערוריים בגודלם הגרוסים דק-דק ומהווים חלק בלתי נפרד מהמוצר.

 

בשל גודלם המזערי לא ניתן לגעת בהם באופן מוחשי אלא רק לראות בעין את ההבזקים שלהם (ושוב, באנגלית ניתן למצוא את המוצר מתואר כ:Shimmery, Pearly, Glittery). הפרדוקס הוא שלעתים החלקיקים הללו גרוסים בצורה כה דקה וזערורית עד כי לא ניתן לראות אותם בעין בלתי מזויינת והמוצר נראה, על פניו, כמוצר מבריק.

אז כמו שאת רואה, גם כאן ההגדרות נושקות זו לזו באופן ערטילאי משהו ולא תמיד ניתן לשים את האצבע במדויק על טיב הגימור-היכן מתחיל ה”נוצץ” ונגמר ה”מבריק” או ווייס וורסה. ועדיין חשוב לעמוד, בגדול, על ההבדל.

 

מה כדאי לדעת כשבאים לקנות מוצר מבריק או נוצץ?

התאמה אישית הקפידי להתאים את המוצר והגימור שלו באופן סובייקטיבי אליך. אם העור שלך שמן ונוטה להבריק, אל תרכשי מייקאפ עם גימור מבריק שרק יעצים את אפקט ה"מראה" במקומות הבעייתיים שלך  והשתמשי בשימרים ו"הארות" במשורה.

 

התאמה ללבוש - כמו בבגדים, התאימי את הלוק הכללי למקום ולארוע אליהם את הולכת. כשאת יוצאת בבוקר לעבודה הרי לא תבחרי לעטות על עצמך את שמלת הפאייטים הכסופה, הורסת ככל שתהיה. כך גם במראה האיפור- אל תעמיסי על עצמך מוצרים מבריקים ומנצנצים עד בלי די. מספיק מוצר אחד, כמו גלוס מנצנץ, שייתן קריצה משועשעת ויקפיץ את הלוק.

התאמה לסוג העור קיימת נטיה לומר באופן גורף שמוצרים מבריקים או מנצנצים אינם מתאימים לטקסטורות עור שאינן אחידות כיוון שהם מדגישים את הפגמים (כמו איזורי קימטוטים וכו'). האמת, כמו תמיד, נמצאת איפה שהוא במרכז.

 

זה לא אומר שעליך לוותר על הצלליות המבריקות באופן מוחלט כי יש לך קימטוטים מסביב לעיניים. הקפידי להגביל את השימוש במוצרים הללו לאזורים ה"טובים" יותר שלך (במקרה הזה, לעצם הגבה בלבד). אם את אוהבת להשתמש ב"שימר" אל תתקרבי איתו יתר על המידה לאיזור קימטוטי הצחוק שמסביב לעיניים. הישארי איתו רק על איזור הרקות, וכן הלאה.

 

בקיצור ולעניין - אין לא מוחלט. רק צריך להפעיל קצת שיקול דעת, להסתכל במראה ולנסות לחשוב עד כמה המראה הזה מחמיא לנתונים הטבעיים שלך.

 

ובכן שלי יקירה, מקווה שעניתי לשאלתך באופן ברור עד כמה שניתן. כך או כך, אל תתני לשום סמנטיקה לעמעם את הזוהר הפנימי שבתוכך, ואם את צריכה חיזוק חיצוני בדוגמת צללית מבריקה למראה מנצנץ ועדכני, אני אומרת-לכי על זה!

 

 

שאלות גולשים אפשר לשלוח למייל: yaelmakeup09@gmail.com

לבלוג של יעל: http://yafutoo.blogspot.com