אמהות מניקות הן נושא אהוב ומדובר. אני בגישתי משתדלת להוציא את עצמי מהחזיות של אחרים ולא להעלות את הנושא. כל אישה עם בחירותיה שלה.


 


הכרתי במהלך האמהות שלי נשים שונות. כאלו שהניקו עד גיל 5 וכאלו שבחרו לא לנסות אפילו. נשים שהניקו שני ילדים במקביל, לא בני אותו הגיל, ונשים שהטיפו לעולם שתמ"ל הוא הדבר הטוב ביותר לתינוק. קראתי מחקרים על חשיבות ההנקה ועל התפתחות תאגידי מזון לתינוקות. קראתי על סוציולוגיה של החלטות לעודד נשים להניק או להפסיק. הכל היה מעניין ולפעמים קצת מרגיז, אבל שום דבר לא הכין אותי למה שקרה בשבת בבוקר, כשחברה שלחה לי את הכתבה על גלידת חלב אם.


 


במסעדה אחת החליטו לבדוק את הנושא. האם זה גימיק? סתם פרובוקציה? אולי. בעיני פרובוקציות וגימיקים כאלו עושים נזק גדול לנשים מניקות ולנשוא ההנקה בכלל. הם הופכים את הנושא לקרקס ואת הנשים שבחרו להניק למוזרות.


 


לא ככה חושב מנהל המסעדה וממציא הג'אנר- מט אוקונור. הוא חושב ששום דבר מעניין לא נעשה עם טעמי הגלידות ב 100 שנה האחרונות. והופס יש לו רעיון- גלידת חלב אם.


 


אוקונור עשה מה שעושים היום רבים. הוא פתח את הפייסבוק ופרסם הודעה. ויקטוריה הילי, אמא בת 35 וכנראה משועממת שלעצמה, קראה והחליטה לבדוק אם מדובר במשהו אמיתי או מתיחה.  היא גם זו שתרמה לאוקונור חלב. בעצם תרמה זו לא המילה. היא מכרה לו בסכום נאה של 24$ ל כ 300 מ"ל.


 



ההוגה, אוקונור, ואחת מהמלצריות בגלידריה


 


עד לכאן השתלשלות העניינים ההזויה, יש לומר. מכאן אפשר לדבר על דברים משמעותיים יותר שקשורים לחלב אם. הרפואה הסינית מכנה את חלב האם ה"דם הלבן". כמו שאת הדם שלנו לא ניתן לחקות או ליצור תערובת דומה. כל תחליפי המזון לתינוקות הן אבקות המכילות חלבונים ויטמינים ומינראליים ולא הדבר האמיתי.


 


יועצות הנקה שדיברתי איתן השבוע על נושא אחר, התייחסו כולן לתאגידי מזון לתינוקות. האם התחליפים שניתנים לתינוקות הם הדבר הטוב ביותר? איפה מתחילים האינטרסים הכלכליים של תאגידי המזון ואיפה מתחילה השמירה על בריאות ילדינו?


 


יועצות הנקה, שמאמינות בחשיבות ההנקה, מתייחסות לחשיבות בנק חלב, שיאפשר לתינוקות רגישים לתחליפי מזון לתינוקות, ואימהותיהם לא  מניקות, לקבל מזון שיתאים להם. אבל במקום בנק חלב הרבה יותר קל למכור חלב למסעדה למען הגימיק.


 


אני מנסה לחשוב על טרנד הבריאות שתקף את אזורינו לאחרונה. אני מתארת לעצמי שיהיו מי שידיעו שזה הרבה יותר בריא מחלב פרה או גלידת שוקולד. אין לי  שום תשובה מבוססת מלבד התחושה שחלב אם נועד לתינוקות יונקים או לפעוטות  וכל מה שנעשה בו מעבר לזה לא מכבד את האישה


 


אגב אם שאלתם, לטעם החדש קוראים בייבי גאגא. בעל המסעדה  שאב את השם מהמותג/זמרת לידי גאגא, ובהשראתה גם לבושה המלצרית. מנהל המסעדה, המלצרית והגלידה לוקים, בעיני, באותו חוסר טעם משווע כמו הזמרת. אבל זה כבר עניין אחר