העולם נחלק לשני סוגים של אנשים: אנשי האורז ואנשי תפוחי האדמה. יש האומרים שזה תלוי במוצא ? אם באת מאירופה אתה רגיל ואוהב תפוחי אדמה, ואם מעדות המזרח מוצאך, או אולי מסין, אזי דווקא באורז תבחר.

ישראל היא מיזוג גלויות, ומשפחתי היא מיזוג המיזוגים:

כשלוקחים אבא מרומניה ואמא מתוניסיה + אבא מעירק ואמא מסלובקיה, מה שיוצא זה:

ילדים ישראלים!

אצלנו בבית האהבה לאוכל איננה תלויה במוצאו, אלא בטעמו. כלומר- אוהבים אוכל טעים, לא חשוב מאיזו עדה...

 

האורז הוא ברירת המחדל של חצי עולם: סינים, תאילנדים והודים ? וגם שלי. אולי זה בגלל שביקרתי בסין פעמיים? בכל מקרה, בסין נהניתי מאוכל מעולה, שמבוסס ברובו על תבשילי אורז עם ירקות בתוספת מעט בשר או דג. אותי האורז מאד משביע, מרגיע ומנחם. כשריח האורז המתבשל ממלא את הבית זה תמיד משפר לי את מצב הרוח.

כדי לא למות משעמום אני נוהגת כשחרזאדה באלף לילה ולילה, ומגוונת בבישול האורז, כך שבכל פעם אני מוסיפה לו משהו אחר לטעם, צבע, וצורת הגשה.

 

היום אשתף במתכון של אורז עם נחשים, שנקראת כך על שום האטריות המטוגנות המשולבות באורז.

 

המרכיבים:

1 סיר גדול שטוח

1 כוס אטריות דקיקות למרק (לוקשים)

2 כוסות אורז פרסי

2 כפות שמן קנולה

1.5 כפיות מלח

4 כוסות מים

חופן אגוזי קשיו קלויים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את האטריות בשמן תוך כדי בחישה עד שהן משחימות.
  2. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן ומשנים את צבעם ללבן.
  3. מוסיפים את המלח והמים.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ- 15- 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
  5. ממתינים כ- 10 דקות ומגישים עם אגוזי קשיו קצוצים מעל.