הבוטנים הינם מקור לשומנים טובים (שומנים חד בלתי רוויים), והם מכילים גם חלבון, מגנזיום, וויטמין B3 , וויטמין E וח. פולית. הם גם מכילים את המרכיב רזברטרול  (esveratrol)- אנטיאוקסידנט שנמצא ביין אדום, ומסייע בשמירה על בריאות הלב

 

  

ריב גדול קיים בין הסינים לאיטלקים בסוגייה - מי המציא את הפסטה?

 

בסיורי בעולם ראיתי את הזקנות האיטלקיות מכינות ספגטי עם מעגלות הרידוד והחיתוך המדהימות שלהן, לכדי ספגטי ושאר מיני הפסטות. בסין ראיתי סינים אנרגטיים מכינים נודלס מגוש בצק תוך משיכות והנפות בלבד - ללא חיתוך. זהו מחזה מרהיב ומלהיב.

 

ממליצה לכולם ללחוץ על הקישור ולצפות בסרטון.

 

 

לכן, החלטתי לתת כבוד לשני העמים. ניסיתי עם נודלס סיניים, ניסיתי עם ספגטי איטלקי, בשני המקרים יצא מצוין!

קבלו מתכון להכנת פסטה ברוטב בוטנים, עם ניחוח אסייתי.

 

 

הבוטנים הינם חלק ממזונם של ה"אצטקים" בדרום אמריקה מזה אלפי שנים. עם גילוי ה"עולם החדש", ע"י הספרדים והפורטוגלים,  במאה ה- 15, הוחל בהפצת הבוטנים לאפריקה, אסייה וכמובן אירופה.
  

פסטה ברוטב בוטנים

 המרכיבים

500 גר' אטריות ? נודלס או ספגטי, רצוי מקמח מלא

ירקות

  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות שהושרו שעה במים רותחים לריכוך, חתוכות (לשמור את מי ההשריה)
  • 2 בצלים פרוסים לאורכם דק (פלחים ולא טבעות)
  • 1 כרישה חתוכה לאורכה ופרוסה דק
  • 2 שורש פטרוזיליה פרוסים דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום (או קוביות של דורות)
  • 2 כפות שמן קנולה לטיגון

רוטב

  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס ממי ההשריה של הפטריות + 1 כוס מים
  • 3 כפות חמאת בוטנים מרוככות מעט במיקרו

להגשה

  • בוטנים גרוסים קלויים
  • פלפל צ'ילי גרוס
  •  

אופן ההכנה

  1. לבשל האטריות לפי הוראות היצרן.
  2. לטגן בווק (או מחבת) את הירקות תוך כדי ערבוב בשמן למשך 4-5 דקות.
  3. לערבב את חומרי הרוטב ולהוסיף לווק. להביא לרתיחה ולבשל 3 דקות.
  4. להוסיף את האטריות המבושלות ולבשל תוך ערבוב עדין 2-3 דקות.
  5. להגיש עם בוטנים וצ'ילי גרוס.

 

בתאבון! חיים וטעים

 

הערה חשובה:

למען הגילוי הנאות ברצוני לציין שאינני דיאטנית! אולם הרקע המקצועי שלי וניסיוני בבריאות ותזונה יחד עם אהבתי לבישול ואפייה, מאפשרים לי להכין אוכל בריא וטעים. המוטו שלי בהקשר זה הינו "חיים וטעים". כל ההמלצות שאני כותבת הינן פרי ניסיוני האישי ולימודי העצמיים. אין לראות בהן הצעה טיפולית והן אינן מהוות תחליף לפנייה לרופא. כמובן שאין בהן כדי לייחס סגולות מרפא ו/או התוויה רפואית כלשהי למזון ו/או לתוספי תזונה!

 

את המתכון הזה הכנתי במיוחד עבור מפגש בלוגריות אוכל שקיימה חברתי דפני, בביתה.