אילו דגים הכי בריאים ללב?

נשים לאחר גיל המעבר שאוכלות דגים, צלויים או אפויים, לפחות חמש פעמים בשבוע, נמצאות בסיכון נמוך ב-30% לפתח אי ספיקת לב, לעומת נשים בנות אותו גיל שאכלו דגים לעתים רחוקות יותר. גם נשים שאכלו דגים מטוגנים היו בסיכון גבוה יותר למחלה הלבבית.  

 

כך על פי מחקר בירחון הרפואי   Circulation: Heart Failure, an American Heart Association journal. במחקר השתתפו כ-85 אלף נשים בגיל המעבר ולאחריו. גיל הנשים היה בממוצע 63.  המידע נאסף בין השנים 1991-2008.

 

הסיבה: חומצת השומן החיונית אומגה 3, שעל פי מחקרים קודמים נמצאה יעילה במניעת מחלות לב, בזכות ההשפעה האנטי דלקתית על כלי הדם, הפחתת לחץ הדם ועוד.