ישראלי מציעה מתכון לחטיף שונה, לביבות. אך בניגוד לאלו שרובנו מכיר - אלו הן לביבות בריאות ולא מטוגנות.

 

לביבות בתנור

מרכיבים:

2 כוסות אורז מבושל (אפשר להמיר בקינואה, פסטה, פתיתים, אורז מלא, פירה ועוד)

2 ביצים

 1/2  כפית אבקת שום ומלח

1 כף שמן זית

תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

 

הוראות הכנה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

לפורר את האורז, להוסיף את הביצה לערבב היטב. להוסיף את אבקת השום והמלח. אם הבלילה קצת נוזלית ניתן להוסיף קצת אורז או פרורי לחם.

להמתין 5 דקות שהתערובת תספוג את הנוזלים.

 

אם יש לכם מכשיר להכנת פלאפל הוא מצויין ליצירת לביבות. אם לא, בעזרת שתי כפות, ליצור את הקציצות ולהניח על נייר האפייה. לאפות כחצי שעה עד שמקבל גוון זהוב ומרקם מוצק. גיוון ותוספות ללביבות: טונה, גרגרי תירס (אפשר גם לטחון), אפונה, ירקות מבושלים – ברוקולי, בטטה, תפו"א, עשבי תיבול למי שאוהב. קצח, שומשום.