נכון, שמעתי את זה כבר בעבר ...מגיפת ההשמנה מגיעה גם לצד המזרחי של הגלובוס , אבל בכל זאת , היא מגיעה באיחור...

 

בתור שפית ויועצת קולינרית לעינייני מזון , אני רואה את עצמי מחויבת לדאוג גם לבריאותם של האנשים אותם אני מאכילה.

כבר בישלתי במסעדות גורמה מנות עתירות בחמאה וכשחשבתי שזה מספיק השף צעק - "עוד, עוד קצת חמאה"  כך שביום בו יצאתי לעצמאות החלטתי שלא עוד! מהידיים שלי ייצא אך ורק אוכל שמייטיב עם האנשים ועם העורקים שלהם.

 

לפני שאפרט את מחשבותיי לגבי אוכל בריא רק אציין שאינני תזונאית (קורס בתדמור לא ממש נחשב...) והמידע שמובא כאן הוא מניסיוני האישי והמקצועי:

 

אז מה הופך את התפריט האסייתי לבריא כל כך ?

 

1. האסייתים שותים הרבה מרק , בעיקר לפני האוכל. לפעמים הוא מאוד מתובל (למשל מרק תאילנדי - טום יאם) ולפעמים לא (מרקים סיניים ויפנים).

בדרך כלל המרק מוגש כפתיח לארוחה וגורם מיידית לתחושת שובע , כך שהרגענו את קיבתנו על  ירק ונוזלים (ולא על חצי פיתה עם חומוס). דיאטנית שפעם הכרתי סיפרה לי שנוזלים חמים תופסים יותר נפח בקיבה ולכן מרגיעים אותנו (כנ"ל לגבי תה).

 

2.כמו במרק, גם במוקפצים - האסייתים יודעים לשמור על הערך התזונתי של הירקות שלהם.

הקפצה קלה של ירקות שומרת על הערכים התזונתיים (ויטמינים, מינרלים) של הירק ומסייעת לעיכול טוב יותר. נוזלי מרק ירקות מלאים גם הם בכל טוב...

 

3.הכל טרי אצלם... ! ועל כן המזון פחות "מהונדס" , יותר טבעי ונטול חומרים לא ברורים ששמים לנו במזון.

המלצה שלי : ניסיתם פעם לגדל עציץ עגבניות שרי ? אין יותר פשוט מזה...היכן שאפשר- מומלץ .

כנ"ל לגבי עוף נטול אנטיביוטיקה - הוא מחזיק בפריזר , עלותו כמעט כמו עוף רגיל - והטעם מעולה!