המטרה הינה להשתמש במוצרים שמחירם בפיקוח (במידת האפשר).

 

מחקרים מראים שכשני שלישים מהציבור בישראל אינו מודע מהם המוצרים שבפיקוח ומהו מחירם.

אז נתחיל מהרשימה של המוצרים ומחיריהם:

  • חלב 3% , 1 ליטר, בשקית - 5.00 ?
  • חלב 3% , 1 ליטר, בקרטון - 6.22 ?
  • שמנת 15%, 200 מ"ל - 2.35 ?
  • אשל 200 מ"ל - 1.58 ?
  • גיל (לבן) 200 מ"ל ? 1.44 ?
  • חמאה 100 גרם -  3.70 ?
  • גבינת עמק חריץ תנובה -במשקל במעדנייה! ? 44.14 ?/ק"ג
  • 12 ביצים ארוזות גודל L? 12.15 ?
  • לחם אחיד ? 4.92 ?
  • לחם אחיד פרוס ? 7.38 ש"ח
  • מלח (דק 1.83 ?/ק"ג, ועבה 1.78 ?/ק"ג)

בימים אלו רשת מגה מעניקה 10% הנחה על כל המוצרים שבפיקוח ? אז רוצו לקנות. לשם ההבהרה - אין לי שום אינטרסים במגה, (וחבל שכך) אולם כשאני רואה מבצע טוב, אני רצה לספר לחברים שלי...

 

אני מציעה כאן מגוון אפשרויות לארוחה קייצית, המתאימה לבראנץ', לארוחת ערב חלבית וכן לפיקניקים.

לא חייבים להכין הכל ? אפשר לבחור רק סלט אחד, מטבל אחד ומנה חמה אחת + אבטיח והאירוח יהיה פיצוץ!

 

  • סלט ירקות עשיר מהירקות שמוצאים במחירים סבירים (עגבניות, מלפפונים, כרוב ? עולים 2.99 ? לק"ג) מתובל במעט שמן, לימון ומלח.
  • סלט חסה וחמוציות ברוטב ויניגרט תוצרת בית (לנער בצנצנת: שמן, מיץ לימון או חומץ, חרדל, דבש או סילאן, מלח ופלפל).
  • סלט כרוב (תאילנדי או קולסלו)
  • כדורי גבינת שמנת תוצרת בית ? השוס של הארוחה -  (כ- 7.50 ? במקום למעלה מ- 20 ? ) - מתכון למטה...
  • פשטידות כרובית אישיות ברוטב יוגורט או שמנת חמוצה ונענע
  • פשטידת פסטה וגבינות (פשוטה, זולה וטעימה כ- 20 ? לתבנית 23X33)
  • שקשוקה פיקנטית מעגבניות מרוסקות ופלפל צ'ילי (3.50 ? למנה)
  • סלט טבולה קוסקוס (קניתי 5 חבילות ב- 20 ?) עם מיץ לימון והרבה עשבי תיבול ירוקים מספיק ל- 8 מנות של ארוחת בוקר (1? למנה)
  • טוסטים אישיים מלחם אחיד פרוס וגבינה צהובה ועגבנייה (1.50 ? ליחידה)
  • לימונדה תוצרת בית, או מים עם פלח לימון, גבעול נענע, וקוביות קרח בקנקן יפה.
  • בירה צוננת (יש המון מבצעים לשישיות)
  • לקינוח ? קוביות אבטיח צונן ( 2.49 ? לק"ג) 
  • עוגה בחושה  - וניל, שיש, מייפל ? מה שרוצים (12-15 ? לתבנית אינגליש קייק)
  • עוגת קרנץ שמרים תוצרת בית (10-12 שקלים לרולדה)
  • קפה ותה ? ואפילו בגרסה הקרה ילכו כאן מצוין!

 

 

 

 

כדורי גבינת שמנת ? תוצרת בית

יום לפני הארוחה, לערבב בקערה:

  • 2 שמנת חמוצה 15%
  • 2 לבן ? גיל
  • 1 כפית גדושה מלח

אפשר כמובן להכין בטעם טבעי, אולם לאירוח אני מציעה להוסיף לתערובת תבלינים כדי ליצור גבינה בטעמים. ניתן לבחור אחד מהתבלינים חלקם או כולם באותה הגבינה:

  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס (או קובייה של דורות)
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • פלפל שחור גרוס
  • אורגנו או בזיליקום קצוץ וכדומה...

להכין מסננת ולרפד אותה במגבת נייר רב פעמית כגון "סנו רב מגבת" או בד חיתול, או בד כותנה אחר שיש בבית.

לצקת את התערובת לתוך המסננת המרופדת ולהניח בקערה כך שתחתית המסננת תהיה באוויר ותאפשר לעודפי הנוזלים לטפטף.

להניח בצד (לא במקרר) למשך 10-12 שעות.

להכניס למקרר למשך הלילה ? ולמחרת ליצור מהגבינה שהתקבלה כדורים יפים.

ניתן לצפות כל כדור בטעם שונה בהתאם לתיבול: פפריקה, פלפל גרוס, שומשום וכדומה...

להגיש עם טוסטים או קרקרים.

אף אחד לא יאמין שהכנתם לבד! וכל הכמות הזו (כמעט חצי ק"ג) ב- 7.50 ש"ח בלבד!

 

הערת אזהרה: שימו לב, זוהי גבינת שמנת עם אחוזי שומן לא נמוכים, 15% לפחות. ראו הוזהרתם ? היא ממכרת!