מנת האנטיפסטו (וברבים - אנטיפסטי) משמעה באיטלקית "לפני הארוחה", והיא מקבילה במקומה בארוחה למתאבנים הצרפתיים (hors d'hoevres) ולטאפאס הספרדי. 

מנת אנטיפסטו טיפוסית מורכבת משילוב של חומרי גלם טובים (בעיקר ירקות, אבל לא רק. גם בשר, דגים וגבינות מתאימים לאנטיפסטו), שמן זית מעל וכוס יין בצד.

 

עוד בOnlife:

 

החומרים (ל-4 אנשים):

2 פלפלים אדומים
2פלפלים צהובים
2 פלפלים ירוקים
1  חציל
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
כף טימין קצוצה
2 שיני שום פרוסים לפרוסות דקות
מלח ופלפל
קובייה של גבינת פטה כבשים עשירה

 

אופן ההכנה:

1. קולים את הפלפלים על האש או בתנור עד שהם רכים ומוכנים.

2. מצננים את הפלפלים וקולפים אותם ומנקים את הפנים.

3. פורסים את הפלפלים וחורצים מהבשר שלהם עיגולים בעזרת רינג או כוס קטנה.

4. מכינים מרינדה: מערבבים בקערית את שמן הזית יחד עם החומץ, פרוסות השום והטימין. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5. מניחים את הפלפלים בקופסא. שופכים מעליהם את המרינדה שהכנו ומכניסים לכמה שעות למקרר.

6. פורסים את החציל לפרוסות דקות לאורך, מניחים על מגש או תבנית ואופים בתנור כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.

7. מגרדים את גבינת הפטה לקערית.

8. בונים את המנה: מכניסים לתוך רינג פרוסת חציל (או אם אין לכם רינג מתאים -מניחים על צלחת ההגשה את פרוסת החציל. היעזרו בתמונות). מעליה מניחים עיגול פלפל אדום. מעל הפלפל מפזרים גבינת פטה. מניחים פלפל צהוב. מפזרים מעל עוד גבינה. מניחים פלפל ירוק. מפזרים מעל גבינת פטה. סוגרים עם הקצוות של פרוסת החציל.

לאתר מסעדת "איטלקיה בתחנה".