החציל הוא מרכיב עיקרי במטבח הים תיכוני האיטלקי, ומשתלב היטב בתפריט המסעדה שלי, איטלקיה בתחנה. כך לדוגמא, אחת המנות הראשונות שמוצעת לסועדים היא ברוסקטה עם ממרח חצילים שרופים, פלפלים קלויים וגבינת עיזים.

 

מקורו של החציל בהודו והוא הגיע לאירופה בכלל, ולאיטליה בפרט, במאה ה-16. כיום, איטליה עומדת בראש מגדלי החצילים באירופה ובמקום השישי בגידול חצילים בעולם.

 

עוד בOnlife

שיפודי פרגית בדבש תמרים

פיצה מרגריטה שאפשר להכין גם בבית

סלט קיצי עם אגוזים, גבינה ועלים ירוקים

 

קיימים סוגים שונים של חציל, שהמשותף לרובם הוא הצבע הסגול. בישראל ניתן למצוא בשווקים, אצל הירקנים וברשתות המזון ארבעה סוגי חצילים: חציל
"רגיל", חציל בלאדי, חציל זברה/גרפיטי (חציל שמקורו מאיטליה) וחציל ננסי.

 

לפני שנגיע למתכון - יש כמה עובדות על חציל ובריאות שכדאי לדעת:

  • קלייה של חציל, כמו גם בישול או טיגון, מגבירה את יכולת הספיגה של הויטמינים והמינרלים שמצויים בחציל.
  • חלק נכבד מהמינרלים והויטמינים נשאר בקליפה ולכן כדאי לאכול גם את הקליפה של החציל.
  • אכילת חציל עם שמן זית מסייעת לספיגת המינרלים והויטמינים שבו.

והעובדה הכי מוזרה שנתקלתי בה בנוגע לחציל היא, שחציל הוא הירק האכיל הכי עשיר בניקוטין. אל תדאגו, ריכוז הניקוטין בחציל הוא זניח לעומת עישון פסיבי ותצטרכו לאכול 9 ק"ג של חצילים על מנת לספוג כמות ניקוטין זהה לזו שהגוף סופג בעישון של סיגריה אחת.

 

חומרים (ל-4 סועדים)

1 ק"ג בשר טלה טחון

1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 2כפות כוסברה קצוצה

כפית כמון

כף צנוברים

מלח ופלפל

4 חצילים בינוניים

שמן זית

טחינה
 

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המצרכים של הקבבונים בקערה.

2. יוצרים מהמסה קבבונים קטנים – בצורה מעוגלת או מאורכת.

3. קולים את החצילים על האש עד שהם רכים ומוכנים.

4. חוצים את החצילים לאורכם ובעזרת כפית מוציאים את פנים החציל ל-4 צלחות.

5. מטגנים את הקבבים במחבת עם מעט שמן או שצורבים אותם על הגריל משני צדדים עד שהם מוכנים.

6. מתבלים את החצילים במלח גס ובשמן זית, מזלפים מעט טחינה מעל ואז מניחים את הקבבונים ומגישים.

לאתר מסעדת "איטלקיה בתחנה"