והנה מתחילה לה עוד שנה.

אני מאחל לכולנו שנה טובה וטעימה ומציע לכם לקראת ראש השנה מרק דגים נהדר, שאני מגיש ב'איטלקיה בתחנה' מאז פתיחתה. 

 

עוד בOnlife:

טארט טאטאן חגיגי לראש השנה

עוף ממולא בתפוחים, דבש ורימונים

קרין גורן: "יש עוגיות שעדיין לא הצלחתי לפצח"

החומרים

אדרות מדגי ים (אפשר לבקש בחנויות הדגים)

שמן זית

2 בצלים בינוניים קלופים

2 גזרים קלופים

כרישה

6 עגבניות בשלות

1 שומר

7 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

חצי כוס פסטיס

זעפרן

מלח ופלפל

אופן ההכנה

1.      מחממים בסיר בינוני את שמן הזית. לשמן החם מוסיפים את אדרות הדגים

2.      מערבבים מדי פעם על מנת שהאדרות שלא יישרפו, אלא יקבלו צבע חום מקורמל

3.      חותכים את הגזר, הבצל, הכרישה והשומר לפרוסות ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב

4.      חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר יחד עם השום

5.      מוסיפים את הפסטיס להורדת משקעים ולקבלת טעם אניסי

6.      מוסיפים את רסק העגבניות ומכסים ב- 4 ליטר מים

7.      מוסיפים זעפרן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

8.      מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים כשעה על אש נמוכה

9.      טוחנים את המרק בעזרת בלנדר יד ולאחר מכן מסננים במסננת קונוס עם חורים (לא צפופים מדי; המטרה שעצמות לא יעברו) בודקים טעמים ומגישים.

לאתר מסעדת "איטלקיה בתחנה"