מי לא נתקל בבעיית הגבלת קורות החיים לעמוד אחד? ולא, עמוד אחד זו לא באמת הבעיה, הבעיה היא איך להצליח להכניס את כל הקריירה שלכם, את כל הכישורים, ההישגים והניסיון לעמוד קצר אחד.

 

אז זהו, שאם לא שמעתם- ההגבלה הזו היא מזמן OUT, בתנאי שאתם לא מגזימים וכל עוד יש לכם תירוץ טוב כמו קריירה ארוכת שנים או תפקיד בכיר.

 

 

עוד ב – Onlife:

 

למרות זאת, הטעות השכיחה ביותר בכתיבת קורות חיים היא לציין נתונים מיותרים על חשבון תוכן חשוב ומהותי, שדווקא על פיו יכול לקום וליפול דבר.

 

בלי קשר להגבלת העמוד, ברור כבר לכולם שבקורות חיים כל פרט קובע ולכל מילה יש השפעה ולכן יש לבחור בקפידה איזה שימוש אנחנו עושים במרחב הכל כך מצומצם הזה ששמו "קורות חיים".

 

זו גם הסיבה שבקורות חיים יותר זה לפעמים פחות. הנה ארבעה פריטים שלא כדאי שיופיעו בקורות החיים שלכם:

 

1. תמונה

יש הרבה דעות לכאן ולכאן בכל הנוגע להוספת תמונה לקורות החיים. זו גם בדיוק הסיבה לכך שאם הוספתם תמונה לקורות החיים שלכם, אני מציעה לכם להוריד אותה. אם יש כל מיני דעות, ואם ידוע שיש אנשים שלא אוהבים את זה- למה בכל זאת לקחת את הסיכון?

 

מעסיקים עלולים לתפוס את התמונה בקורות החיים כניסיון להטות את ההחלטה שלהם אם לזמן לראיון או לא, ואף מעסק לא מעוניין להחליט החלטה כזו על סמך מראה. והוא גם לא רוצה להיחשב ככזה.

 

מעבר לכך, תמונה תופסת יותר מידי מקום. מקום שכבר הסכמנו שהוא גם מוגבל וגם יקר.

 

2. מטרות

"מעונין במשרה שתאפשר לי להתקדם מבחינה מקצועית ולתרום מיכולותיי היצירתיות והרקע הטכני שלי".

"מחפשת משרת ניהול פרויקטים מאתגרת בתחום התקשורת"

נשמע לכם מוכר? גם לכם יש שורת פתיחה שכזו בקורות החיים שלכם? אם כן, מחקו אותה ויפה שעה אחת קודם.

 

שימו לב למשפט הראשון, הוא בהחלט יפה וייצוגי, אבל האם הוא מוכר? האם הוא מלהיב? האם הוא משכנע שאתם האדם הכי מתאים לתפקיד? ממש לא. זה משפט סתמי שלא נותן שום מידע. המטרה שלכם היא לבדל את עצמכם מהאחרים, ולא להשתמש במשפטים קלישאתיים שכולם משתמשים בהם. חוץ מזה, מדובר בבזבוז של מקום יקר בקורות החיים.

 

ומה לגבי הדוגמא השנייה?אחת מעובדות החיים, שתמיד צריך לזכור כשמחפשים עבודה, היא שהמעסיק חושב בראש ובראשונה על הצרכים שלו עצמו. מה שבראש מעייניו הוא המשרה שיש לאייש ומי מתוך כל המועמדים שפנו למשרה יוכל לבצע הכי טוב את התפקיד המדובר. זו גם הסיבה שבעצם לא באמת אכפת לו מהן המטרות של המועמדים שפנו אליו.

 

מעבר לכך, ציון מטרות מזיק מכיוון שהוא מצמצם ומגביל אפשרויות. נניח שבחברה פתוחות מספר משרות, ונניח שאתם מראש מגבילים את המעסיק בכך שאתם מגדירים מטרה ברורה וספציפית, מה יקרה אז?

 

זהו, שלא יקרה הרבה. קורות החיים שלכם ימוינו בהתאם למטרה שציינתם וגם אם יש בחברה משרות בכיוון קצת שונה שעשויות היו להתאים לכם, לא יטרחו לנסות להציע לכם אותן.

 

3. "המלצות תינתנה על פי דרישה"

טוב, אז יש לי שאלה עבורכם. האם יתכן מצב שתגיעו אלי לראיון, אני אבקש מכם ממליצים ואתם תגידו "לא!"? נכון שהסיכוי למצב כזה הוא קלוש-עד בלתי קיים? אם ככה, למה לציין בקורות החיים את הברור מאליו? לא חבל על השורה האבודה?

 

4. סופרלטיבים עצמיים

ברור שאתם רוצים "למכור" אבל גם ידוע לכל שאתם לא באמת אובייקטיבים. לכתוב על עצמכם בקורות החיים רשימה של סופרלטיבים עצמיים כמו: "כריזמטי" ו"מנהיג מלידה" לא באמת ישפיע על ממייני קורות החיים ורוב הסיכויים שלא ישכנע אותם.

 

כמו כן, סופרלטיבים נדושים גם להם אין מקום: "ראיה מערכתית", "בעל יחסי אנוש טובים", "אנרגטי", "מוטיבציה גבוהה". אם כתבתם רק כי זה נראה יפה על הדף, אם ברור מראש שלא בגלל זה יזמנו אתכם לראיון ואם זה סתם תופס לכם שורה או שתיים בקורות החיים שלכם, הרי ששוב, המסקנה ברורה- פשוט תימחקו.

 

והנה הגענו לשורה התחתונה:

כל מילה בקורות החיים שלכם- מטרתה אחת: למכור. ובמילים אחרות, להשיג לכם זימון לראיון עבודה. השכילו לנצל באופן המקסימאלי את אותו המרחב המוגבל כל כך בכדי להעלות סיכויים להשיג את המטרה.

 

בלוג ייעוץ קריירה של מאיה

 

מאיה בפייסבוק