זונה אי אפשר באמת לאנוס
סביר להניח שאף אחד מאיתנו לא מכיר זונה, ועוד יותר סביר להניח שלאף אחד מאיתנו אין מישהי קרובה הנמצאת במעגל הזנות. זה בטח היה מעיב על פופולריות הביטוי "בן זונה".
הן מסתובבות שם, בעולם האחר הזה שקיים רק בלילה. מדי פעם הן זרוקות בפינות רחוב, אבל אז הן לא יותר מנרקומניות – וכולנו יודעים כמה קל זה לדלג מעל נרקומנית ולהמשיך ללכת, בלי להפנות אליהן אפילו מבט. האם היינו עוברים בכזו קלות מעל בחורה "נורמטיבית" השוכבת על המדרכה וזועקת לעזרה? רובנו, אני מאמינה, היינו נעצרים – אבל אותן נשים אינן בדיוק נשים.
עוד ב-onlife:
- את "הזונות הרוצחות" אפשר היה למנוע. טור
- או מיי גאד, יצרנו מפלצת: סיכום הטוב, הרע והמכוער של השבוע
- "חזקת הגיל הרך היא לא המלחמה הנכונה". ד"ר אורית קמיר
למעשה, הן אינן בדיוק בני אדם. הן אפילו לא בשולי החברה, כי צריך להיות חלק מהחברה בשביל להיות בשוליה – אבל הן לא שם, אותן נשים שמוכרות את גופן. מצוקתן כל כך זרה לנו עד שאינה מתקיימת במרחב בו אנחנו מתקיימים, היא אינה חלק מספקטרום הכאב האנושי שאנחנו יכולים להזדהות איתו.
במידת מה, אין סיבה להיות מופתעת, אם כן, מהידיעה הבאה, שהופיעה היום (שני) באתר mynet, רשת המקומונים של Ynet את הידיעה הבאה:
(צילום מסך, mynet)
הכותרת הראשית מספרת בשעשוע על כך שגבר "ניסה לקבל שירותי מין בחינם – ה'זונה' פצעה אותו קשה". בכותרת המשנה הם משתמשים במילה "אונס" על מה שהוגדר בכותרת הראשית כ"ניסיון לקבל שירותי מין בחינם". כלומר, העורך מכיר בכך שמדובר בניסיון לאנוס אישה, אבל הרי היא בכל זאת זונה - כך שעם כל הכבוד, זה לא בדיוק אונס. בסך הכל ניסיון קטן לעקוץ.
המילה "זונה" מופיעה בכותרת הראשית בגרשיים, מאחר וכמו שכותרת המשנה מספרת לנו, היא "אולי מתנהגת כמו אישה ולבושה כמו אישה, אך בעצם מדובר בגבר שיכול להחזיר, וחזק". בתרגום חופשי – צחוקים, חשבת שמדובר באישה וזה בעצם גבר! היא אפילו לא זונה אמיתית! בואו נשחק לקהל שלנו עם הדימוי של שוורצנגר בשמלה, זה תמיד עובד.
את הידיעה עצמה מלווה תמונה של אישה בבגדים תחתונים, בפישוק רגליים ובמבט מפתה, כמו שזונות אמיתיות אמורות להיראות, גם כשמנסים לאנוס אותן. לשם השוואה, זוהי תמונה של ניסיון אונס של בחורה תמימה, לא כזו שעובדת בתעשיית המין, היא הייתה מקבלת תמונה שכזו :
(צילום מסך, mynet)
אבל היא לא בחורה תמימה. סך הכל, זונות ממילא שוכבות עם כולם בשביל כסף, אז מה זה כבר משנה – עוד אחד, פחות אחד. סוף טוב, הכל טוב.
זו ידיעה קיצונית, מכעיסה ומקוממת, ולא פחות מקוממת הנימה הטרנסופובית בה הם מתייחסים למותקפת, הניכרת גם בגוף הידיעה, שכותרתה שונתה לאחר שהתמונה הופצה ברחבי פייסבוק ועוררה כעס רב בקרב מאות אנשים. "הטרנסג’נדרית, בן מיעוטים שעובד כזונה במקום, הכה בו ללא רחם".
(צילום מסך, mynet)
ניתן לשים לב שמדובר בטרנסג'נדרית, בלשון נקבה, אך היא למעשה "בן מיעוטים". גם זונה, גם טרנסג'נדרית וגם ערביה. שלוש פסילות ואת בחוץ, גברת. כלומר, אדון. האונס שלך לא יכול להיות יותר מקוריוז. עד זמן פרסום הטקסט הזה, אגב, הקורבן עדיין נמצאת במעצר על הכאת התוקף.
הדה-הומניזציה שהפגינו עורכי mynet מקוממת, אבל במידת מה מייצגת את התפישה השקופה שמבנה את מעמדן של העובדות והעובדים בתעשיית הזנות, לרבות את זו של רבים מאלו שתומכים במיסודה. גופן של חלק מהנשים – לא כולן, לא אלו שאנחנו מכירים ויכולים להזדהות איתן – הוא הפקר.
הדרך בה תופשות אותן נשים מין היא שונה מהדרך בה אנחנו, האנשים "הרגילים", תופשים מין. סקס אצלן זה לא דבר אינטימי, חודרני ומהותי, אלא מוצר. הן מוכרות ואלו קונים. אנחנו לא מכירים אותן, אבל אנחנו בטוחים שאצלן זה בסדר. אז זונה נאנסת. נו, ביג דיל. אז במשך כמה דקות מחייה היא עבדה בחינם. מה, אנחנו לא עושים לפעמים שעות נוספות בלי לקבל עליהן תשלום?
החוק הקיים בישראל כרגע תומך בתפישה המעוותת הזו. מין הוא מוצר, ועל מוצר משלמים. אין שום איסור על צריכת זנות. זהו שוק חופשי. השוק ה"חופשי" מתיר את החכרת גופם של בני אדם. לא שלנו, ברור שלא. שלהן.
בימים אלו עומדת לעלות בוועדת שרים לענייני חקיקה הצעת חוק שבמידה ותעבור עשוייה מאוד לחולל שינוי תודעתי אדיר במעמדן של זונות. לפיה, כל אדם שצורך שירותי מין מבצע מעשה פלילי ולא מוסרי. במידה ותעבור תשיב הצעת החוק, שיזמה ח"כ אורית זוארץ (קדימה) לנשים ולגברים הנמצאות ונמצאים במעגל הזנות את האנושיות שלהם. היא תקבע כי מדובר באנשים – ולא בבשר – וכי לא ניתן לקנות ולמכור אותן. היא עשויה לגרום לאותו עורך ב-mynet לחשוב פעמיים לפני שהוא מתבדח על עוד איזו זונה שנאנסה. היא עשויה לגרום לצרכני המין לחשוב על רגשותיה וזכויותיה של האישה העומדת לפניהם. היא עשויה לגרום לנו לעצור רגע, לפני שאנחנו מדלגים בקלילות מעל הזונה שיושבת על המדרכה וממשיכים בדרכנו.
רוצים לעזור? הצטרפו לפרויקט עד 119, שמטרתו לקדם את החוק, דרך שליחת מיילים ופניות לשרים ולחברי כנסת, ולהעלות את הנושא לתודעת נבחרי הציבור שלנו – כי לכל אחת ואחד מאיתנו מגיע, בראש ובראשונה, שיתייחסו אליו כמו לאדם.
לינק לדף של פרויקט עד 119 בעצו"מ: http://atzum.org/hebrew/projects/task-force-on-human-trafficking/until-119/
אירוע גיוס מתנדבים בירושלים: http://www.facebook.com/events/166771176759572/
קבוצת פייסבוק: http://www.facebook.com/groups/159419470835457/
לבלוג של גל חן, תחפושת מבריקה