ביום ארור אחד, יום הולדתה החמישים של אמי המופלאה, היא התבשרה כי היא חולה בסרטן. ארבע דרגות יש למחלה המקוללת הזו ואימי המופלאה גילתה אותה בדרגה הרביעית והנוראה מכולן.

 

עוד ב- Onlife

איך לשדרג את המתוקים למתוקים בריאים יותר?

מתכון מתוק לשבת: רולדות פריכות במילוי

המאכל האהוב על מישל אובמה

 

אז עוד היינו תמימים וחשבנו שתוך שנה לכל היותר אנחנו חוגגים לה חגיגה כפולה- יום הולדת 51 והחלמה מלאה מהמחלה האיומה.

 

אמי המופלאה נפטרה כשהיתה בת 51 וחמישה ימים. חמסה-חמסה-חמסה, אומרים? לא אצלנו.

 

קצת אחרי גילוי המחלה החתיך הציע לי נישואין. בימי שלישי, אמי השדה היתה מסיימת טיפול כימותרפי שאחריו היתה נוסעת איתנו לבדוק מקומות אופציונאליים לחתונה.

 

אחד מהם היה מקום יפהפה שבסופו של דבר לא נבחר, אבל זכינו לטעום בו מעדן שמימי: סלסילות פילו קטנות ופריכות שבתוכן נחה לה מלית נימוחה של פרגיות, בטטות ופטריות. זה היה כל כך טעים, שבמקום להתרכז ביופיו של גן האירועים, התרכזתי אך ורק בלפצח את המתכון הטעים הזה.

 

תמיד טוב שיש עלי פילו במקפיא. הם משתדכים כמעט עם כל דבר, קל מאוד לעבוד איתם והתוצאות נהדרות. קבלו את המתכון שהפיל אותי, למרות שבסופו של דבר התחתנתי במקום שלא הגיש אותו.

 

להכנת המלית נתחיל בהכנת פירה הבטטה

בסיר בינוני עם מים רותחים נשים שתי בטטות גדולות וקלופות ונבשל עד שהן רכות ומזלג ננעץ בהן בקלות. נרוקן את המים, נמעך את הבטטות לפירה, נוסיף מלח ופלפל ונצנן לטמפ' החדר.

 

נכין את המרינדה לפרגיות

בכלי נשים, חמש כפות רוטב צ'ילי מתוק, שלוש כפות רוטב סויה, שלוש שיני שום כתושות ומעט ג'ינג'ר.

נשרה במרינדה 700 גרם נתחי פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ, במשך חצי שעה לפחות.

במחבת לוהטת נניח את נתחי הפרגיות ונקפיץ אותן (עם כמה שפחות מהמרינדה).

כשהפרגיות משנות את צבען ללבן נוסיף פטריות וצנוברים.

 

נוסיף שלוש כפות מיתרת המרינדה ונקפיץ עד 2-3 דקות.

לאחר מכן נניח את העוף בצד וניתן לו להתקרר לטמפ' החדר.

 

נכין את מעטפת הפילו

(להכנת המתכון נזדקק לחבילה שלמה, 500 גרם דפי פילו)

איך עובדים עם פילו? מרגע שקניתם אותו- שימרו אותו בהקפאה. יום לפני שאתם רוצים להכין את המתכון תנו לו להפשיר לאיטו במקרר ושעה לפני שאתם מתחילים להכין את המתכון העבירו אותו לנוח על השולחן בטמפ' החדר.

 

שימו לב

מרגע שפתחתם את החבילה הקפידו לכסות את הדפים במגבת לחה, אחרת הם יתייבשו וישברו.

חותכים דף פילו לריבוע בגודל 15X15 ס"מ ומרססים בתרסיס שמן.

חותכים ריבוע נוסף, מניחים על הריבוע הראשון, מרססים גם אותו בשמן ומוסיפים ריבוע שלישי באותו האופן.

מורחים מעט פירה בטטה ועליו מניחים מעט מתערובת הפרגיות.

קושרים את הדפים בחוט ליצירת סלסילות, ומניחים בתבנית שקעים (רצוי להשתמש בתבנית מיני מאפינס, למאפים בגודל ביס).

 

 

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 20-25 דקות, מסירים את החוטים ומגישים מייד.

 

לבלוג של נחמה שובתת