התנפלות על הבגדים של המעצב ג'ייסון וו בטרגט
אתמול הושקה ברשת חנויות הכלבו האמריקאית טרגט הקולקצייה של המעצב ג'ייסון וו. הקולקצייה המדוברת, לה קדם באזז היסטרי כבר כמה חודשים, הושקה ברשת החנויות כשלקוחות רבים המתינו במשך שעות ואף לילה שלם לפתיחת הדלתות.
זוג לקוחות אחד בחנות אחת במיאמי - לקחת את ההיסטריה צעד אחד רחוק מדי. התקשורת האמריקאית מכנה את הזוג
"The Vultures Who Ruined Jason Wu for Target"
או במילים אחרות - הנשרים (אוכלי הנבלות) שהרסו את ג'ייסון וו לטרגט.
בלוגרית אופנה שהיתה בחנות מספרת כי הזוג, שעמדו בתור עם כולם, לקחו 2 עגלות ומהרגע שנפתחו השערים הם פשוט הסתערו על המתלים, ולקחו את כל המוצרים שהיה עליהם תווית של ג'ייסון וו - בלי לבדוק מידות, גזרות, מחירים - הכל, והלכו לשלם בקופות.
קונים כועסים שהבינו כי הזוג קונה את הסחורה אך ורק כדי למכור אותה מחדש באינטרנט, העירו את תשומת לב המוכרים בחנות, ובעקבות חילופי דברים שהתדרדרו לכדי אלימות, אפילו הוזעקה המשטרה. לצערם של הלקוחות המאוכזבים, המשטרה והמוכרים בחנות לא הצליחו לעשות דבר, והזוג אסף את רוב פריטי המעצב מהחנות, למעט פריטים בודדים שהצליחו למצוא את דרכם לקונים ישרים. הזוג שילם בקופות ויצא מהחנות עם הסחורה החדשה.
סרטון של לקוחה עצבנית שצילמה את הזוג התחמן - משלם על כל הסחורה בבת אחת.
רשת טרגט מקפידה לשתף פעולה מדי כמה חודשים עם מעצב מפורסם, כדוגמת שיתוף הפעולה בין ורסאצ'ה או לנווין ל-H&M. לפני חצי שנה יצרו מיסוני קולקציה משותפת עם טרגט, וביום ראשון, כאמור, היתה זו שעתו של ג'ייסון וו.
וו הוא מעצב אופנה אמריקאי ממוצא טאיוואני, שכוכבו דרך בשנים האחרונות. האישה הראשונה של אמריקה, מישל אובמה, ידועה כחובבת נלהבת של יצירותיו, והעובדה הזו כמובן שרק מוסיפה להילה סביבו. טרגט היא רשת חנויות כלבו, שמונה קרוב לאלפיים סניפים בארה"ב, ומציעה לקוחות מגוון עצום של מוצרים - מריהוט ומוצרי חשמל ועד בגדים ומוצרי מזון.
מישל אובמה לובשת שמלה של ג'ייסון וו בנשף
צילום מסך: styleblazer.com
אצלנו בלבנט
הסיפור המביך מארה"ב מאיר את ההיסטוריה הישראלית באור חדש: כשהסניף הראשון של H&M נפתח בישראל, התפרסמו תמונות של המון אנושי נדחף אל עבר שערי החנות בכל העיתונים ואתרי האינטרנט. התגובות נעו בין תדהמה, לזלזול, ולעיתים אפילו בוז, למראה כל אותם מאות ואלפי האנשים שמוכנים לבזבז שעות מחייהם בשביל להידחק עם עוד מאות ואלפי אנשים, בניסיון להשיג חולצה חדשה או מכנסיים זולים, לפני כולם.
ישראלים עומדים בתור מחוץ ל H&M לקולקצייה של ורסאצ'ה.
צילום: יח"צ
אותה רמה של זלזול הופגנה כשפוראבר 21 נפתחה ואפילו עכשיו, כשאמריקן איגל הגיעה לארץ, לא באמת שונתה הגישה. זה נראה צפוף, המוני ואפילו נחות. לא היה חסר מי שיצקצק בסלידה על הברבריות, על "חיות האדם", שדוחפים ונדחפים, ומוכנים לכלות את זמנם לריק מחוץ לחנות.
אז נכון, הישראלים לא באמת המציאו את הגלגל בכל הנושא של "לעמוד בתור" - הרי ברוסיה זו היתה הדרך היחידה לשרוד, ובארה"ב נדמה לפעמים כי זה סוג של תחביב עבור האמריקאים, אבל אם פעם חשבנו שהישראלים לקחו את זה לרמה אחרת, מכוערת יותר, חשבנו שאנחנו במקום הראשון במדרג ה"חוצפה" - הפעם, שמחנו להתבדות.
ולכל מי שרוצה בגד חדש של ג'ייסון וו לטרגט - תחפשו ב Ebay, זה בטח כבר הגיע.