אני גרועה בקינוחים, אני אוהבת רק עוגות בחושות וקינוחים עם פירות, לא אוהבת מוקצף, לא אוהבת קרמי, לא אוהבת שמנת או קצפת. יש כאלה שיגידו שזה מחדל קולינרי ויש כאלה שיגידו שיש לי מזל. כך או כך, רפרטואר המתוקים שלי מסתכם באלתורים של עוגות בחושות בריאות. למזלי, כשמאלתרים יש אינסוף אפשרויות.

 

לא מזמן הבריק לי איזה רעיון: יש איזו פשטידה שבעלי מאוד אוהב. משהו עם בצל, תירס וקינמון, לא חלבית, קלה להכנה, וכל פעם שאני מכינה הוא אומר שזה טעים "ממש כמו עוגה". אבל איזו מין עוגה זאת עם בצל ותירס? לא נשמע סקסי במיוחד. לכבוד החגים הבאים עלינו לטובה החלטתי להפוך את "עוגת הבצל" לעוגת תפוחים לראש השנה.

רציתי לשמור על הטקסטורה פחות או יותר ולהביא מתיקות. לכן לקחתי את המתכון של הפשטידה, המרתי את הבצלים בתפוחי עץ ירוקים, המרתי את התירס בתערובת של צימוקים ואגוזי מלך ואת המים בדבש ורסק תפוחים. הכנסתי לתנור והמתנתי בסקרנות... התוצאה לפניכם.

עוגת תפוחים ודבש לראש השנה

 

המרכיבים:

 

2 תפוחי עץ ירוקים (גרני סמית') גדולים

2 ביצים

1/4 כוס רסק תפוחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

1 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפיה

חופן צימוקים שחורים (עדיף אורגניים)

חופן אגוזי מלך שבורים

1/4 כפית קינמון

קורט מלח

 

תבנית פיירקס קטנה 17X25

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.)
     
  2. חותכים את תפוחי העץ, עם הקליפה, לקוביות בגודל בינוני.
     
  3. בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ואת יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
     
  4. מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס קטנה ומשומנת (25X17), ואופים במשך 25-30 דקות.