איך להכין ארטיק או שלגון טבעי בבית
סוף השבוע האחרון היה סיוט מהביל במיוחד, והמחשבה שיולי-אוגוסט עוד לפניי, גורמת לי לפריחה מיוזעת ורצון נואש להסתגר בחדר עם מזגן טורבו. למרבה הצער, בני ביתי הבהירו לי היטב שהמזגן לא יכול לעבוד 24 שעות ביממה, ושאולי כדאי שאחשוב על דרכים יצירתיות יותר לקרר את עצמי.
עוד ב-Onlife:
- הסנדלים הקיציים ה(כמעט) מושלמים: המלצת השבוע
- הכי מעוררי תיאבון בעולם: בלוגים
- ההורים הכי גרועים בעולם. צפו בתמונות
למזלי הטוב, ידידי שחר לוי - שף קונדיטור ומבעלי רשת הגלידריות האיטלקיות "סטיק האוס" - הסכים להיחלץ לעזרתי (סוג של הכרחתי אותו) ולחלוק טיפים מקצועיים ליצירת שלגון טבעי בבית.
רגע לפני שכולכם הולכים להגיד לי "שלגון טבעי זה ממש לא מגנום שוקולד", נכון, זה אולי לא כמו בקיוסק, אבל זה בטח חסכון של כסף, קלוריות והכי חשוב - לא צריך לצאת מהבית בשביל זה. אז מה אתם אומרים שנשאיר את ה"שוקו-שוקו" לגזלן ונעשה גלידה ביתית טעימה במקום? ולא, ממש אין צורך במכונת גלידה. בואו לא ניסחף.
צילום: Stick house sr
אז מה כן צריך:
מיקסר או מעבד מזון, מטרפה ידנית, מקלות לשלגונים שאפשר להשיג בחנויות המתמחות או אפילו בבתי המרקחת (אלה שדוחפים לגרון ועושים אההההההה), תבניות ייעודיות לשלגונים אפשר להשיג בכל מקום שמוכרים בו כלי מטבח או כלים חד פעמיים (אפילו בשוק), לפעמים התבניות האלו מגיעות עם מקלות מובנים ואז בכלל לא צריך לחפש את כל השאר.
סוכר פירות (פרוקטוזה) או פקטין –מדובר בסוגי סוכר המופקים מפירות ומשיגים מרקם נעים וחלק יותר לארטיק. אפשר לרכוש בחנויות הטבע השונות, בחנויות בישול או אפיה וגם בסופר מרקטים מובחרים.
עמילן –(קורנפלור) משמש להסמכת נוזלים ואף כחומר משמר במידה זו או אחרת. עולה בערך 3 שקל בכל סופר.
אז בואו נתחיל, אני כבר מתרגשת (פעם ראשונה שלי):
סורבה אבטיח (כ 10 מנות של 100 גרם)
מרכיבים:
900 גרם אבטיח
100 גרם סוכר פירות
5 גרם פקטין (כפית קטנה)
מומלץ להוסיף עלי נענע או לואיזה(לימונית)
אופן ההכנה:
הכניסו הכל למעבד המזון עד לקבלת תערובת חלקה (כשתי דקות) וקדימה למקפיא.
מתאים למי שממש אוהב אבטיחים, יש לו טעם מאוד מובהק
גלידת שמנת אספרסו ( כ-5 מנות של 100 גרם)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כוס חלב (200 מ"ל)
כפית עמילן (קורנפלור)
מנת אספרסו או שתי כפיות קפה נמס
50 גרם סוכר לבן (אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם)
אופן ההכנה:
הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת יציבה יחד עם הסוכר והעמילן
ערבבו את החלב והקפה וקפלו לתוך הקצפת והתערובת מוכנה להקפאה.
מבחן התוצאה: זה היה כ"כ טוב שלא נשאר אפילו מה לצלם.
יוגורט פטל ואוכמניות חמצמץ (10 מנות של 100 גרם)
מרכיבים:
500 גרם יוגורט טבעי 5% שומן
150 גרם שמנת מתוקה
300 גרם פטל או אוכמניות (אפשר ומומלץ לערבב כמה פירות יער)
150 גרם סוכר פירות
כפית עמילן
אופן ההכנה:
הכניסו הכל למעבד המזון עד לקבלת תערובת חלקה (כשתי דקות) וקדימה למקפיא.
אפשר גם להוסיף חצי מפירות היער אחרי הערבוב ולקבל מרקם שונה ומעניין.
למי שאוהב טעם חמצמץ
סורבה מוחיטו (כ- 10 מנות של 100 גרם)
מרכיבים:
500 מ"ל מים
225 מ"ל מיץ מלימון טרי
180 גרם סוכר פירות
10 גרם פקטין
45 מ"ל רום
מומלץ מאוד להוסיף עלי נענע וגרידת קליפת לימון
אופן ההכנה:
הכניסו הכל למעבד המזון עד לקבלת תערובת חלקה (כשתי דקות) וקדימה למקפיא.
אם אין רום בבית אפשר להוסיף אלכוהול אחר,
אני לא זוכרת מה אני שמתי אבל הילדים צחקו עלי
בבלוג הזה תמצאו כל יום המלצות מרעננות לקיץ המהביל שלנו - ובינתיים סידרתי לכם מתנה - פה למטה - ממלאים את הפרטים ואפשר לזכות בפרס!