המרק הכתום של יעל פייכלשטיין מאשקלון.

 

עוד ב-Onlife:

 

מצרכים:

2 בטטות בינוניות

2 תפוחי אדמה בינונים

2 גזרים בינונים

דלעת (הגודל תלוי במתיקות שאתם אוהבים)

בצל בינוני

גמבה אדומה בינונית

חצי עד כוס קטנה של עדשים כתומות (אין צורך להשרות)

 

אופן ההכנה: 

1. מתחילים מטיגון הבצל בסיר גדול עד שהוא נהפך לשקוף.

2. מוסיפים את הגמבה קצוצה ומטגנים מעט.

3. מוסיפים את שאר החומרים כשהם חתוכים ומים עד כיסוי הירקות, פה ומוסיפים מלח  לפי הטעם.

4. מרתיחים 10 דקות.

5. מוסיפים את העדשים, וממשיכים להרתיח 5 דקות נוספות. מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 10 דקות.

 

אפשר לבחור להגיש את המרק איך שאוהבים: או כמו שהוא, או לטחון  למרק סמיך.את רמת הסמיכות של המרק אפשר לקבוע ע"י כמות המים שבו.