אי אפשר לחשוב על פורים בלי לחשוב על אוזני המן, אי אפשר לחשוב על אוזני המן בלי לחשוב על פרג, ואי אפשר לחשוב על פרג ולהישאר אדישים. פרג הוא מסוג התבלינים שאו שממש ממש אוהבים, או שלא מוכנים להכניס אותו הביתה.

 

פרח הפרג, האדום והיפה, שמעטר שדות ציוריים, ורבים מתבלבלים בינו ובין הכלנית, הוא המקור לזרעי הפרג שממלאים לנו את אוזני ההמן הקלאסיות. מהשרף של הפרח התמים למראה הזה מופק סם האופיום, אבל זרעי הפרג אינם מכילים שום סם אסור, ומשמשים כתבלין כבר מאות בשנים.

 

 

 

טעמם של זרעי הפרג הוא מתקתק ?מריר והם מכילים כמות גבוהה מאד של סידן. מצד שני, ב- 100 גרם של זרעי פרג יש כ- 500 (!) קלוריות.

 

כשעומדים לבשל עם פרג, רצוי לקנות פרג טרי ולהשתמש בו באופן מיידי, כך שאיכותו לא תיפגם. אם רוצים לאכסן פרג ועדיין לשמור על טריותו יש לשמור אותו במקפיא, שם הוא יכול להחזיק מעמד כ - 3 חודשים. עדיף לקנות פרג איכות כשהוא כבר טחון, אלא אם יש לם מטחנה טובה בבית ואתם מתים להשתמש בה.

 

 

 

 

רובנו מכירים את הפרג כמילוי לאוזני המן או כתוספת בעוגות שמרים ובורקסים, אבל השימושים הקולינריים של זרעי הפרג מגוונים הרבה יותר. לכבוד פורים, אני רוצה להכיר לכם מתכונים שיכולים להוות ארוחה שלמה שכולה פרג: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, שיפתיעו את החיך שלכם, ובלי אוזן המן אחת לרפואה:

 

 

מנה ראשונה: אספרגוס חלוט עם ויניגרט פרג:

(כמות ל-2 סועדים)

 

 

10 יחידות אספרגוס טרי נקי וחלוט במים חמים

 

לויניגרט: 

 

כפית חרדל

 

קורט מלח ופלפל

 

כף חומץ בן יין לבן

 

כף בצלי שאלוט קצוצים

 

חצי כוס שמן זית

 

כפית פרג 

 

כפית דבש

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את כל המצרכים של הויניגרט בקערית, יוצקים מעל האספרגוס ומגישים.

 

 

 

 

 

מנה עיקרית: פטוצ'יני עם סלמון מעושן, צנוברים, שמנת ופרג 

(כמות ל-2 סועדים)

 

מצרכים:

 

300 גרם פסטה טרייה מסוג פטוציני

 

100 גרם סלמון מעושן חתוך לפרוסות

 

חצי כוס שמנת לבישול

 

כף צנוברים

 

כפית פרג טחון

 

מלח ופלפל

 

 

 

אופן ההכנה: 

 

מבשלים את הפסטה כ-3 דקות עד שהיא צפה.

 

מחממים את השמנת במחבת על אש בינונית.

 

מוסיפים את הסלמון, הפרג והצנוברים.

 

מתבלים במלח ופלפל.

 

מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומגישים.

 

 

 

קינוח: קרם ברולה פרג 

כמות ל- 6  מנות

 

מצרכים:

 

חצי ליטר שמנת מתוקה

 

כף פרג

 

6 חלמונים

 

100 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור לחום של 120 מעלות.

 

מבשלים את השמנת יחד עם הפרג בסיר קטן על אש בינונית עד לרתיחה, ומסירים מהאש.

 

מערבבים היטב בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר.

 

יוצרים השוואת טמפרטורות ע"י שפיכת השמנת לקערה עם החלבונים, ומערבבים היטב.

 

יוצקים את התערובת ל-6 קעריות של קרם ברולה.

 

מניחים את הקעריות בתוך תבנית עם מים (בן מארי) ומכניסים לתנור לחצי שעה עד 45 דקות עד שהתערובת יציבה.

 

מוציאים מהתנור ומצננים במקרר למשך 6 שעות לפחות.

 

כאשר מגישים את קרם הברולה מפזרים סוכר חום מעל ומכניסים לתנור ל- 5 דקות בחום של 240 מעלות, כדי שהסוכר יהפוך לקרמל. אפשר גם לשרוף בעזרת ברנר (מבער).

 

 

בתיאבון, ואל תשכחו לבדוק את השיניים במראה אחרי הארוחה.

 

לעוד מתכונים, אתם יותר ממוזמנים להיכנס לאתר מסעדת איטלקיה בתחנה ולעשות לנו like בעמוד הפייסבוק שלנו