מתכון לפסח: גראטן תפוחי אדמה אישי של עומר מילר
במקום מאפה מרכזי אחד של המון פרוסות תפוחי אדמה, כל אורח מקבל תפוד משלו. הכי קל, הכי יפה ותמיד הכי נגמר.
6מנות
עוד ב-Onlife:
מצרכים:
6תפוחי אדמה לבנים גדולים, קלופים
4-6שיני שום, פרוסות
6עלי מרווה
עלים מענף טימין
5כפות שמן זית או שומן אווז
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. פורסים את תפוחי האדמה דק מאוד, אך לא עד סופם, כך שכל תפוד יישאר שלם בבסיסו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3. מטמינים פרוסות שום בין החריצים ומוסיפים עלה מרווה לכל תפוח אדמה. מפזרים את עלי התימין ומורחים בשמן הזית או בשומן האווז. מתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
4. אופים שעה, עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה. אם האורחים עוד לא הגיעו, אפשר להשאיר את תפוחי האדמה בתנור על חום נמוך, הם רק ישתבחו.
5. לפני ההגשה מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי, עד להזהבה.
המתכון מתוך הספר "הפסח שלנו", ספר בישול לפסח שכל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח. 18 השפים הטובים בישראל חברו יחדיו ליצירת ספר בישול ראשון מסוגו, כשכל שף תרם מתכונים פרי עטו ומטבחו, ממוצרים שניתן להשיג כמעט בכל סופרמרקט ובטכניקות שהותאמו למטבח הביתי. כל הסודות והטיפים הקטנים שעושים את ההבדל – לבשל כמו שף, אבל בגוב העיניים.