תערובת שיבולת שועל, אגוזים וזרעים, עשירה בפחמימות מורכבות, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים; חטיפים שמתאימים לכולם – מבוגרים, ילדים וספורטאים.

 

עוד ב-Onlife:

 

חומרים:

עוגיות קוואקר שנחטפות בשנייה. מתכון

“בגיל 3 הוא גילה מהם ממתקים, ולא זז מהשולחן עד שהוא חיסל את האחרון”. כך מגדלים ילדים בלי ממתקים: סיפור אישי ומתכון לעוגיות בריאות

לכתבה המלאה

1.5 כוסות שיבולת שועל (קווקאר) להכנה מהירה

¼ כוס תערובת חמניות וגרעיני דלעת

¼ כוס אגוזי מלך

¼ כוס אגוזי קשיו קצוצים (עדיף מעורב עם בוטנים קלויים)

2 כפות נבט חיטה

3 כפות צימוקים או פרי יבש אחר, קצוצים דק (לא חובה)

קורט מלח

¼ כוס שמן קוקוס בכבישה קרה (במצב נוזלי), או שמן קנולה

¼ כפית תמצית וניל טבעי או מי שושנים

¼ כוס דבש

3 כפות סילאן טבעי, ללא תוספת סוכר, או מולסה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת קטנה (20X20 ס"מ) או מלבנית (20X30 ס"מ) בנייר אפיה, כך שיישאר עודף בקצוות לסייע בשליפה לאחר האפייה. משמנים את הנייר קלות.

2. בקערה אחת מערבבים שיבולת שועל, תערובת חמניות ואגוזים, נבט חיטה, צימוקים קצוצים ומלח. בקערה שנייה טורפים במטרפת יד שמן, וניל, דבש וסילאן או מולסה.

3. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הנוזלים, מערבבים בעזרת כף עץ ולאחר מכן לשים בידיים לחות לקבלת תערובת אחידה. משטחים בצורה אחידה בתבנית ואופים כ- 15 – 20 דקות עד להזהבה-השחמה קלה. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות וחותכים למרובעים או מלבנים בעזרת סכין משוננת. אורזים כל אחד בנפרד או שומרים בצנצנת הרמטית.

 

 

טיפ: נסו גם להכין חטיפים עבים יותר – פשוט הכפילו את הכמויות של המתכון והכינו בתבנית באותו הגודל.

 

המתכון מתוך "בריא וטעים", חוברת חדשה של מתכונים בריאים וטעימים שהכינה עבור האגודה למלחמה בסרטן פיליס גלזר. בחוברת ניתן למצוא מגוון מתכונים ייחודיים, בריאים, מהירים להכנה וטעימים. לכל מתכון צורף טיפ ייחודי. את החוברת ניתן לקבל בחינם בטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן: 1-800-599-995