חומרים לשתי מנות:

4 יחידות  מצות רגילות ושלמות

ממרח אגוזים איכותי (לפי הצורך(

1/4 כוס אגוזי לוז קלויים כתושים דק

1 כוס קורנפלור

 2 ביצים טרופות עם כף מים קרים

 1/4כוס א.סוכר + מסננת קטנה דקה

 200גרם שוקולד 55% מריר איכותי

 30גרם חלב

 1 ליטר שמן קנולה לטיגון

סיר קטן ורחב

1 כף גדולה ומחוררת

 

עוד ב-Onlife:

 

אופן הכנה:

מרטיבים מעט את המצות,חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן  בזוגות.

 

פקאן, קשיו, לוז, פיסטוקים או שקדים: מהם האגוזים המומלצים ועל מה כדאי לוותר

אגוזי מלך, פקאן, לוז, קשיו, מקדמיה, ואפילו פיסטוקים ושקדים. מהם האגוזים הבריאים יותר, על פי עקרונות התזונה הטבעית?

לכתבה המלאה

מורחים על כל רצועה ממרח אגוזים, מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת, מפדרים היטב עם קורנפלור נפטרים מהעודפים ממשיכים לתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן פרורי מצה.

 

מחממים את שמן הקנולה בסיר, ובמקביל ממיסים בסיר כפול עם מים מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב, כשהשמן רותח, מטגנים את המצות המצופות לגוון זהוב בהיר.

 

מסדרים את המצות המטוגנות  בצלחת הגשה מפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת , מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחדיו.