החומרים הדרושים:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס שמן קנולה
1.5 כוס סוכר או כמוסוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
קליפה מגורדת +מיץ מ-1 לימון
500 גרם גבינת ריקוטה 5% (2 קופסאות )
5 ביצים
200 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כף אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
4 כפות קורנפלורהחומרים הדרושים:
חומרים:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס שמן קנולה
1.5 כוס סוכר או כמוסוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
קליפה מגורדת +מיץ מ-1 לימון
500 גרם גבינת ריקוטה 5% (2 קופסאות )
5 ביצים
200 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כף אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
4 כפות קורנפלור
 
 
למלית:
 
4 משמשים +3 אפרסקים מגולענים ופרוסים
כוס אגוזים קצוצים, או גרנולה עם פירות יבשים
1-2 כפיות קינמון
1/2 כוס סוכר או כמוסוכר
 
תבנית עגולה 24 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. רצוי לזרות מעט קמח תירס על התחתית ובדפנות - מונע הדבקה ועוזר לעוגה לעלות.למלית:
למלית:
4 משמשים +3 אפרסקים מגולענים ופרוסים
כוס אגוזים קצוצים, או גרנולה עם פירות יבשים
1-2 כפיות קינמון
1/2 כוס סוכר או כמוסוכר
 
תבנית עגולה 24 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. רצוי לזרות מעט קמח תירס על התחתית ובדפנות - מונע הדבקה ועוזר לעוגה לעלות.
 
 
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות.
לערבב חומרי המילוי ולהניח בקערה נפרדת.
לערבב קמחים (שקדים, קורנפלור, כוסמין) עם סודה לשתייה ואבקת אפייה ולשים בצד.
להקציף חמאה עם כמוסוכר, מלח ושמן קנולה, להוסיף ביצים אחת אחת, קליפת לימון+מיץ. להוסיף ריקוטה ולבסוף את תערובת הקמחים/שקדים. לבחוש קצרות לעיסה אחידה,
לא יותר מדי..
לצקת מחצית העיסה לתבנית עגולה 24 , לפזר מחצית מהמלית,לצקת את יתרת העיסה ולפזר את שארית המלית.
אופים 10 דקות בחום 200 מעלות, מורידים ל-170-180 וממשיכים לאפות עוד כשעה או עד שהעוגה מתיצבת ומזהיבה.
עם הוצאת העוגה מהתנור - לזרות מעט סירופ אגאבה.
 
 
 
 
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות.
 
 
לערבב חומרי המילוי ולהניח בקערה נפרדת.
 
לערבב קמחים (שקדים, קורנפלור, כוסמין) עם סודה לשתייה ואבקת אפייה ולשים בצד.
 
להקציף חמאה עם כמוסוכר, מלח ושמן קנולה, להוסיף ביצים אחת אחת, קליפת לימון+מיץ. להוסיף ריקוטה ולבסוף את תערובת הקמחים/שקדים. לבחוש קצרות לעיסה אחידה,
לא יותר מדי..