ועדת הכנסת תדון בהטרדות המיניות בתקשורת בעקבות פרשת עמנואל רוזן
תא העיתונאיות אשר חשף את תופעת ההטרדות המיניות בגופי התקשורת ואת העדויות הרבות נגד העיתונאי עמנואל רוזן, פנה הבוקר לוועדה לקידום מעמד האישה בראשותה של ח"כ ד"ר עליזה לביא (יש עתיד) בבקשה לזמן דיון מיוחד בוועדה בנושא ההטרדות המיניות בארגוני התקשורת.
במכתב שנשלח לוועדה לקידום מעמד האישה ציינו חברות התא כי לדעתן יש לדון מחדש ברלוונטיות של "החוק למניעת הטרדות מיניות במקומות עבודה, בדגש על ארגוני וגופי תקשורת. "עולם התקשורת מאופיין בכמה אלמנטים מרכזיים", ציינו חברות התא. לדבריהן, עולם התקשורת מאופיין בניידות גבוהה של עובדים/ות , היותו שוק קטן בו ישנה היכרות גבוהה בין רוב העוסקים/ות במלאכה - כאשר ברקע נמצא מעמדו המעורער של העיתונאי/ית בימינו בעקבות המשבר בענף העיתונות – דבר המוביל לרצון עז של עיתונאי/ת לשמור על מקום העבודה והפרנסה.
"גופי התקשורת מתאפיינים בכך שגברים נושאים את התפקידים הבכירים יותר, כולל דרגי קבלת ההחלטות, ואילו נשים נושאות בתפקידים הזוטרים יותר. בשל כך יש לעיתים קרובות גם פערי גיל מובהקים בין גברים לנשים בתקשורת", ציין תא העיתונאיות.
עוד ציינו חברות תא העיתונאיות המובילות את המאבק בנושא, את הקושי של נשים להתלונן על הטרדות מיניות והמשמעות והמחיר האישי שהן נאלצות לשלם עקב כך – קושי המתעצם בעולם התקשורת בגלל מאפייניו המיוחדים. "יש לבחון עד כמה נשים צעירות שנכנסות לעבודה בגופי התקשורת מודעות לקו הדק המבדיל בין הטרדה מינית לחיזור לגיטימי", ציין התא במכתבו לוועדה.
בעיה נוספת שמסמנות חברות התא היא המנהלים הבכירים אשר מתקשים לספק לנשים מרחב עבודה בטוח מבחינה מגדרית כשבמקביל חלה עליהם חובה להתמודד ולאכוף את החוק.
התקשורת צריכה בדק בית
חברות תא העיתונאיות ציינו את הצורך ואת החובה של התקשורת לחקור ולבדוק את עצמה פנימה ולפעול בשקיפות. הן קוראות למנהלי גופי התקשורת המרכזיים לדיון (חדשות 2, 10, רשות השידור, העיתונים הגדולים, גלי צהל וכן מנהלים ועורכים ראשיים להגיע לדיון, ולהיות חלק אינטגרלי מהדיון. "אנו רואות חשיבות רבה והזדמנות ייחודית לנוכחותם והשתתפותם הפעילה בדיון", נמסר מתא העיתונאיות.