בשבוע שעבר קיימנו בהיכל התרבות ברחובות כנס סניורס לבני 65 פלוס שנשא את הכותרת "עכשיו זה הזמן שלכם". למרות יום השיבושים שחל באותן שעות ממש, מאות הגיעו להיכל התרבות ברחובות ונהנו מתערוכה מסקרנת, הופעה של שלומית אהרון ותכנים מעוררי השראה. אחד הפאנלים המעניינים שהיה באירוע היה הפאנל הכלכלי "בואו נדבר על כסף" בחסות בנק מזרחי טפחות, ששם זרקור על סוגיות בוערות, מעניינות ורלוונטיות לאוכלוסייה של בני 65+, ודן בפתרונות פיננסיים שונים הרלוונטיים לקהל הסניורס.

בפאנל השתתפו שי אבו, יו"ר איגוד היועצים והמאמנים לכלכלת המשפחה, רועי קורן, מנכל SENIOR MARKET, חברת ייעוץ שמתמחה באוכלוסייה מבוגרת, ואלינוי גיספאן, אחראית משכנתה פנסיונית במזרחי טפחות, ודנו בסוגיות הכלכליות השונות שמגיעות בגילאים הללו, ובפתרונות השונים שניתן להציע על מנת להתמודד עימן.

אבו שיתף כי "הרבה אנשים מגיעים לגיל פרישה ולצערם אין להם הכנסה, כי בעבר לא היה את העניין של להפריש פנסיה", והרחיב ואמר ש"אנחנו צריכים לתת לאנשים את האפשרות לחיות בצורה טובה, בצורה מיטיבה. הדבר האחרון שהורים היו רוצים זה להרגיש שהם נטל על הילדים"

גם כשהולכים ומתבגרים – המטרה היא לחיות ולהנות"

קורן, שתחום ההתעסקות שלו הוא למעשה אוכלוסיית הסיניורס בדיוק, ציין כי "ישראל היא אחת המדינות עם האוריינות הפיננסית הכי נמוכה בOECD". בכדי להתגבר על העניין הזה, קורן מציע לבצע 3 "צ'ק אפים" פיננסיים לכל אדם המתקרב לגיל הפרישה. הראשון, בגיל 55  - כעשר שנים לפני הפרישה. לפי קורן, רגע לפני פרישה יש לבצע מיפוי של מה יש: פנסיה, נכסים והון, ובעיקר לראות אם קיים פער בין רמת החיים המצויה לזו הרצויה. הצ'ק אפ פיננסי השני יגיע בגיל הפרישה, על מנת לבחון האם עמדנו באותם יעדים שהוצבו בצ'ק אפ הקודם. הצ'ק אפ השלישי יגיע בסביבות אמצע שנות ה-70, כאשר עשויים להתחיל לעלות צרכים של סיעוד. צ'ק אפים כאלו ייתנו אפשרות להיערך לתקופת החיים הזו בצורה המיטבית.

אלינו גיספאן ממזרחי טפחות שיתפה ואמרה: "לפני מספר שנים, זיהינו בקרב לקוחותינו בני הגיל השלישי  צורך חיוני במימון הוצאות שונות. כבנק מוביל, ביצענו מחקר, סקרים וקיימנו קבוצות מיקוד עם בני הגיל השלישי על מנת להבין את הצרכים והחששות באופן מעמיק ואישי, וכך לאחר חשיבה נולדו מוצרי המשכנתה הפנסיונית עם מאפיינים מאוד ייחודיים לגיל". לדבריה, הפתרונות הפיננסיים תחת המשכנתה הפנסיונית מגוונים, והסבירה: "יש מוצרים שמותאמים לצורך חודשי, קבוע או משתנה – הוצאות חודשיות, תשלום לדיור ומוגן , למטפל, לסייע לילדים וכו. וישנם מוצרים שמותאמים לצורך חד פעמי – כגון כיסוי התחייבויות, שיפוץ ונגישות הנכס, עזרה לילדים ברכישת דירה ואף מתן ירושה ביד חמה לילדים"

בסיכום הפאנל הסכימו כל המשתתפים כי חשוב שהילדים יהיו מעורבים בכל תהליך של קבלת החלטות פיננסי שכזה, אם כי זכות הבחירה היא של ההורים וחשוב שכל אדם ומשפחה יבדקו, כאשר אפשר, ורצוי בעזרת אנשי מקצוע, מה הפיתרון הפיננסי האידיאלי עבורם.