אוריתה באה לבקר. מי שעוקב אחרי הבלוג שלי מכיר את הנפשות הפועלות ומי שעוד לא, נעים מאוד. אורית היא חברתי הטובה מזה כמעט 10 שנים, עוד מתקופת התואר הראשון, אבל יותר חשוב מזה, אורית היא בשלנית מדהימה ובעלת בלוג אוכל משל עצמה. איכשהו כל מפגש שלנו קשור באוכל. או שאנחנו הולכות ביחד לאכול או שאנחנו מכינות אוכל או שאנחנו מדברות על אוכל. העיקר שיהיה משהו ללעוס. למעשה, אני לא זוכרת מתי פעם אחרונה נפגשנו ולא אכלנו. או שבעצם כן, זה היה לפני בערך שנתיים היינו בלונה פארק. בעצם, במחשבה שנייה, גם שם אכלנו. בקיצור, נאמנות למסורת, גם הפעם עסק המפגש באוכל, יותר נכון בארוחה איטלקית מעניינת עקובה מפסטה.

 

 

צילום:בני גם זו לטובה

 

כשסיפרתי לה שאני משתתפת בפרויקט איטליה של אתר אונלייף ושהיא מוזמנת להצטרף אליי לחוויה, היא מיד קפצה על ההזדמנות שכוללת גם מפגש, וגם בישול, וגם ארוחה, גם אותי וגם יום צילום + צלם אוכל מקצועי שמגיע ונותן שיעור מזורז בצילום וסטיילינג של אוכל. בקיצור.. הבנתם.. כל מה שאנחנו אוהבות.

איך שהיא הגיעה, ואחרי הקפה (הראשון) התחלנו מיד להתארגן, לחתוך, לחמם, לסדר, כדי שכשהצלם יגיע, לא נבזבז זמן. ואז הגיע בני גם זו לטובה,  צלם סופר מוכשר, שכל תמונה שלו היא בדגר יצירת אמנות ("גם זו לטובה" זה שם משפחה.) הוא לימד אותנו על קצה המזלג כל מה שקשור לצילום האוכל: משחקים עם האור, צמצם, קומפוזיציה, וגם הכריז "הבלאגן שיש לך במטבח משתלב מצוין בתמונות!", הוא הכריז (את רואה אמא, יש יתרונות לבלאגן. עם ההרגשה המצוינת הזאת התחלנו לבשל.

 

 

לטובת המשימה, נמצאו אצלי בפריזר רביולי גבינות של שטראוס, כמה עגבניות, ושאריות של גבינות שנשארו אי שם מתקופת חג שבועות. הסתכלנו על הגבינות, הן הסתכלו חזרה, ובסוף החלטנו פה אחד על לנסות להכין מזה לזניה (ע"ע מה שאפשר עם מה שנשאר) כן, כן, זאת לא טעות.מדובר במתכון מקורי מיוחד פרי המצאתנו שנושא בגאווה את השם "לזניית רביולי". המשמעות: במקום להניח בתבנית האפייה עלים של לזניה, סידרנו את הרביולי אחד על השני, כך שיצרו עלים (והגבינה כבר בפנים!), הוספנו רוטב עגבניות מושלם, פיזרנו עוד קצת גבינות קשות ויצרנו לזניה יצירתית באפס עבודה. אורית התרשמה, בני שיבח והתוצאה הסופית היתה 1:0 ליצירתיות הקולינרית שהופקה כאן זה עתה. 

 

 

יפה ושזופה- לזנית רביולי.צילום:בני גם זו לטובה

 

 

במהלך 30 דקות ההמתנה ללזניה שתצאה מהתנור, הכנתי לאורית עוד קפה (בכל זאת, אמא לשני קטנטנים, אפשר להבין את כמויות הקפה שהיא שותה) ולי עוד כוס מיץ תפוחים. התיישבנו בסלון והתחלנו לקשקש, אך אז אחרי פחות מ- 5 דקות של פטפטת קלטנו שאנחנו כבר כמעט 5 דקות לא עוסקות באוכל!! מחדל חמור. אז החלטנו לנצל את זמן ההמתנה ללזניה ולהכין מנה נוספת: טורטליני פטריות ברוטב שמנת פטריות, אבל פרווה, כזה שגם חסכני הקלוריות יוכלו ליהנות ממנו.

רגע לפני שאתם נבהלים, פסייאנס! זה שזה פרווה, זה לא אומר שזה לא טעים. מי שלא יודע שזה פרווה, לא ישים לב... באמת! מניסיון (ניסיתי על כמה חברים)! ובנוסף יש ל"פרוויות" לפחות שני יתרונות מהותיים:  קודם כל, מדובר ב- 5% שומן בסך הכל! (הנה, כבר חסכנו לכם מלא קלוריות מיותרות). דבר שני, גם הרגישים לחלב יכולים ליהנות מרוטב פטריות משגע. אם לא תגלו שמדובר ב"שמנת" סויה, אני לא בטוחה בכלל שהלועסים המרוצים ישימו לב להבדלים.

 

טורטליני פטריות ברוטב שמנת סויה ופטריות. טעים כמו הדבר האמיתי.צילום:בני גם זו לטובה

 

 

אחרי שהכל היה מוכן (לזניית הגבינה מבעבעת בתנור והטורטליני פטריות כוסו לאורכם ולרוחבם ברוטב הקרמי), התחלנו להתארגן לצילום הסופי. זה בדיוק הזמן שבו הריחות מילאו את הבית, הרעב עלה על גדותיו וכל מה שאני רציתי זה לאכול כבר! בני, מצידו, רצה כנראה בזמן הזה לפתח קצת יותר את יצר הפדנטיות שלו ולא חסך בקליקים על המצלמה, מיליון ואחת זוויות, תאורה, קומפוזיציה וכל מה שיכול היה לעכב לנו את האוכל קצת יותר. כדי לזרז עניינים ולקרב את הגאולה, הצעתי ברגע של פרקטיות שהוא פשוט יצלם אותנו אוכלות. הוא הסתכל אלי במבט חמור והסביר שעדיין לא צילמנו את המנות בזוית של 45 מעלות. כאן הבנתי שהתוצאה אחרת 2:0 לצלם. חיכינו בסבלנות כפויה וכעבר חצי שעה (!) של צילומים הגענו סוף סוף לארוחה. האמת, היה ממש טעים, ולא רק בגלל הציפייה הארוכה.

אוריתה ואני קבענו לעשות מפגש כזה לפחות פעם בחודש. מקווה שנעמוד בזמנים... 

 

 

ועכשיו למתכונים:

 

לזניית רביולי:

 

החומרים ל- 2 מנות

 

ל"עלים": 

רביולי גבינות של שטראוס (או כל רביולי אחר שאתם אוהבים)

 

צילום:בני גם זו לטובה

לרוטב:

 

צילום:בני גם זו לטובה

 

מעט שמן זית לטיגון

 4 בצלי שאלוט, קצוצים דק

1 גזר, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות דק

1 כף פפריקה מתוקה (או חריפה למי שאוהב חריף)

1 כוס יין לבן

8-7 עגבניות, קלופות וקצוצות גס

מלח ופלפל ? לפי הטעם

1/2 כפית סוכר

 

גבינות קשות לפיזור בין העלים:

 

קשקבל, פרמזן, מוצרלה או מה שיש בבית

 

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:

 

כך מתחילה לזניה כהלכתה.צילום:בני גם זו לטובה

 

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ- 5 דקות עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ והפפריקה, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את היין ונותנים להכל להתבשל עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי (כ 10-15 דקות).
  5. מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומניחים להתבשל לפחות 20 דקות (מערבבים מדי פעם).
  6. בינתיים בתבנית בינונית מסדרים בשכבה אחת את הרביולי כשהם חופפים ומונחים בשוליהם אחד על השני.
  7. כשהרוטב מוכן, מפזרים את הרוטב על הרביולי בשכבה אחת ומעליו ממקמים את הגבינות. בונים שכבה נוספת: מסדרים שכבה של רביולי, עליהם הרוטב ומעל הגבינה, וכך חוזר חלילה עד שהרביולי נגמרים, כשהגבינה היא השכבה האחרונה.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ואופים במשך 30-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת (והציפוי נראה כמו פיצה).

 

 

טורטליני פטריות ברוטב שמנת סויה ופטריות

 

מצרכים:

טורטליני פטריות (או כל רביולי אחר שאתם אוהבים, הרוטב הולך מצוין גם עם סתם פסטה).

 

 

תיכף יהיה כאן טורטליני למופת.צילום:בני גם זו לטובה

 

 

רוטב פטריות:

1 כף שמן זית

4 בצלי שאלוט, קצוצים דק

4 שיני שום, קצוצות

לקט פטריות של תקוע לפסטה (פטריות יער, פורצ'יני ושמפיניון), מושרות במים רותחים

1 חבילה שמנת "אלפרו" לבישול

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט 

 

 

צילום:בני גם זו לטובה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב מעט. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת (תוך כדי ערבוב, כדי שהשום לא ישרף).
  2. מסננים את הפטריות (ושומרים את מי ההשרייה), מוסיפים למחבת ומטגנים כ- 10 דקות.
  3. מוסיפים את השמנת "אלפרו" והתבלינים (מלח, פלפל ואגוז מוסקט) ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ 10-5דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם. אם הרוטב סמיך מדי, מדללים אותו עם מי ההשרייה של הפטריות.
  4. בינתיים מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח ומעט שמן זית.
  5. דקה לפני שהרוטב מוכן מכניסים את הטורטליני לסיר, מבשלים דקה ומוציאים ישירות למחבת עם הרוטב הרותח.
  6. מערבבים היטב ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
  7. מגישים ואוכלים מיד.
  8. ניתן להוסיף מעט גבינה מגוררת (מומלץ פרמזן) מעל ולקשט עם כמה עלי טימין טרי.

 

שחיתות איטלקית- לזנית רביולי וטורטליני פטריות.צילום:בני גם זו לטובה

 

בתאבון!