צילום:בני גם זו לטובה

 

כשקיבלתי מייל שבישר לי שנבחרתי להשתתף בפרויקט האיטלקי של אונלייף ושטראוס, התרגשתי מאוד. לא כל יום נוחתות אצלי בתיבה הצעות מעין אלה. רגע אחרי ההתלהבות הראשונית הגיעה תורה של ההתלבטות החשובה "עם מי לבשל?". חברה? האחיינית שמתמחה בקאפקייקס ומקרונים, או אולי אחותי הגדולה?

הפור נפל על אחותי, ולמרבה שמחתי, היא אפילו התלהבה, והתחילה כבר בשיחת הטלפון הראשונה לזרוק שטף של שמות מנות איטלקיות שאפילו אני לא הכרתי (ראה ערך "פרינטה").

 

לפני שמתחילים, קצת רקע : אני בת הזקונים, אבל במלוא מובן המילה. אחותי מבוגרת ממני ב- 15 שנה ובגלל פער הגילאים, יצא שאני ואחותי תמיד היינו בחלקים שונים של החיים. כשאני עליתי לגן חובה, היא עלתה על אוטובוס לצבא, הבת הגדולה שלה עומדת להתחתן והבן הגדול שלי עומד לעלות לכיתה א'. כל אחת בחלק אחר של החיים. אחותי, למשל, נמצאת כרגע בפרק ב' של חייה, אחרי שהתחתנה לפני כשנתיים עם מעצב תכשיטים איטלקי מוכשר שמבשל לה חדשות לבקריםאוכל איטלקי (שהפך לטבעוני בזמן האחרון), והם עסוקים ביצירת ושיווק התכשיטים פרי עיצובו. דווקא השוני הזה בינינו הוא זה שגרם לי לרצות לבשל איתה אוכל איטלקי. הקשר האיטלקי הכפול, פלוס זמן איכות עם אחותי (שזה משהו שאני לא זוכרת מתי קרה פעם אחרונה), היה בשבילי שמחה כפולה. כמובן שגם היא שמחה על ההזמנה.

 

 

 

אני (משמאל) ואחותי גילי. צילום:בני גם זו לטובה

 

ויוה לה טורטליני

לא היה פשוט לבחור מה נכין, אך האוריינטציה היתה איטלקית. בסופם של הלבטים, על המתכון הראשון חשבנו כל אחת בנפרד ומסתבר שבטלפתיה, היה זה אותו מתכון בדיוק: מאכל משפחתי של אימא שלנו שהייתה (ועדיין) מכינה אותו לפעמים במפגשים משפחתיים: פשטידת טורטליני עם פטריות. מבחינתי זה אוכל ילדות ואני נרגשת להכין אותו לראשונה בעצמי. המתכון השני, רביולי עם פטריות וערמונים, הוא שילוב טעמים קלאסי שאני רוצה לנסות כבר מספר חודשים, אחרי שאכלתי מנה דומה במסעדה.

 

 

קפיצה קדימה ליום שישי בבוקר: הבית ריק מילדים ובעלים, ורק אני, אחותי וספר בישול איטלקי עב כרס נמצאים במטבח. אנחנו עוברות עוד פעם על המתכונים לפני שהצלם מגיע, מוודאות שיש לנו הכול ובעיקר מתרגשות מאוד. אז איך זה ילך, סתם נבשל וזהו? לא הפעם. הפעם החלטנו על חילופי תפקידים. במתכון הראשון היא השף ואני הסו-שף שמקבלת הוראות איך ומה לחתוך, ובמתכון השני נתחלף. מעניין איך יהיה לתת הוראות לאחותי הגדולה. את זה עוד לא יצא לי לעשות.

 

 

בני הצלם מגיע, ואנחנו הופכים בן רגע לתלמידים בשיעור קצר על אוכל איטלקי שמעבירה אחותי: ידעתם, למשל, שלכל מחוז באיטליה יש את האוכל הייחודי שלו? ושהאיטלקים לא שמים שמנת ברטבים שלהם? אחרי שהסכמנו כולנו שכנראה שרוטב בולונז עם גבינה צהובה הוא לא המצאה איטלקית, התחלנו לבשל את פשטידת הטורטליני של אימא. יש משהו מאוד כיפי בלבשל עם אחותי מתכון של אימא שלנו. כל מי שטעם את פרי ידייה של אימנו תמיד אמר לה שהיא יכולה לפתוח מסעדה, אז עכשיו הרבה אנשים יוכלו לראות בעצמם איזה דברים טעימים אימא שלנו מבשלת.

 

 

שפית וסו שפית בפעולה. צילום:בני גם זו לטובה

 

 

אחותי היא השף והיא נותנת לי פקודות: תחתכי בצל! תחתכי פטריות! צריך להוסיף עוד שמן זית לבצל! אני ממלאת אחר ההוראות כמו ילדה טובה. קצת צוחקות, קצת מבשלות, קצת מצלמות, ובעיקר מאוד נהנות.

במהלך הבישול אנחנו מגלות שהדעות שלנו על אוכל שונות לגמרי. אחותי הפכה לטבעונית בשנה האחרונה ומשתדלת לאכול מזון בריאות, ואני מכינה אוכל טעים (ולא טבעוני בכלל), שגם הקטנים יסכימו לאכול. הפריזר שלי מלא בשניצלים וגבינה צהובה מגוררת, ושלה בקמח חומוס. יחי ההבדל הקטן.

 

בזמן שהפשטידה בתנור והבית מתחיל להתמלא בריחות, אנחנו פונות למתכון השני, הקלאסי. עכשיו אני לוקחת פיקוד ואומרת לאחותי: תחתכי בצל! תוציאי חמאה! די משעשע לתת הוראות לאחותי שעושה את עבודתה נאמנה, אבל פה ושם מגלה נטיות התמרדות קלות. בינתיים בעלי נכנס הביתה ומנסה למצוא משהו "לטעום". היות שהמנות עדיין לא מוכנות, אני שולחת אותו להתנחם בבמבה. כן,  גיברותי ורבותיי, חדשות מרעישות, הבעל של בלוגרית האוכל אוכל במבה. והנה עוד חדשות מרעישות ? גם הבלוגרית בעצמה גנבה לו קצת. וגם אחותה. וגם הצלם. ערמונים, פטריות, פסטה ובמבה. שילוב מנצח

 

בזמן שהפשטידה בתנור והבית מתחיל להתמלא בריחות, אנחנו פונות למתכון השני, הקלאסי. עכשיו אני לוקחת פיקוד ואומרת לאחותי: תחתכי בצל! תוציאי חמאה! די משעשע לתת הוראות לאחותי שעושה את עבודתה נאמנה, אבל פה ושם מגלה נטיות התמרדות קלות. בינתיים בעלי נכנס הביתה ומנסה למצוא משהו "לטעום". היות שהמנות עדיין לא מוכנות, אני שולחת אותו להתנחם בבמבה. כן,  גיברותי ורבותיי, חדשות מרעישות, הבעל של בלוגרית האוכל אוכל במבה. והנה עוד חדשות מרעישות ? גם הבלוגרית בעצמה גנבה לו קצת. וגם אחותה. וגם הצלם. ערמונים, פטריות, פסטה ובמבה. שילוב מנצח.

 

 

מקץ המתנה עתירת במבה, האוכל מוכן ומוצג לראווה על השולחן בסלון (אחרי שהזזנו את כל הצעצועים). בני הצלם המוכשר מסדר את המצלמה ואת השולחן ומעביר לנו שיעור על סטיילינג וצילום אוכל. פתאום אני מבינה כמה אני לא מבינה כלום בצילום אוכל. מבחינתי החלק העיקרי זה לבשל, והתמונות כבר יצאו איכשהו בסדר. החדשות הטובות: מפה אפשר רק להשתפר, ותודה לבני על ההשראה.

 

 

אז עם מה יצאתי? קודם כל עם אוכל טעים בבית. וחוץ מזה, זמן איכות כיפי במיוחד עם אחותי, שזה משהו שאני מוקירה, ומקווה שבפעם הבא לא נצטרך פרויקט בישול כדי לבלות ביחד רק שתינו. למדתי גם הרבה על אוכל איטלקי, על עיצוב ועל צילום. ובין לבין ותוך כדי, היה כיף, מעניין וטעים.

אגב, גם בעלי וההורים אהבו מאוד את האוכל. אימא אישרה שהפשטידה מצוינת, בעוד שאת הילדים פחות עניין  הפרויקט האיטלקי ויותר עניינו שניצלים, קציצות ופתיתים. זה לפחות מה שהם ביקשו. כנראה שגם הם צריכים קצת לגדול כדי להעריך אוכל איטלקי כמו שצריך.

 

 

ועכשיו קצת ת'כלס, פינת המתכונים:

 

פשטידת טורטליני ופטריות של אימא

 


הרצפט של אמא. צילום:בני גם זו לטובה

 

החומרים ל- 3 מנות

 

חבילת טורטליני טריים

 

מעט שמן זית לטיגון

2 בצלים לבנים, קצוצים

2 חבילות פטריות טריות פרוסות

1 כף אבקת מרק פטריות

מלח, פלפל

שמנת לבישול 10% או 15% (אפשר גם 32%)

חצי כוס חלב

2 ביצים

 

 

צילום:בני גם זו לטובה

 

 

צילום:בני גם זו לטובה

 

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מכינים את הטורטליני לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד. מחממים קצת שמן זית במחבת עמוקה, מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומניחים להתבשל למספר דקות. מוסיפים אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים. בסוף הטיגון מוסיפים שמנת וחלב. מערבבים כך שלא יהיה סמיך מדי (אפשר להוסיף עוד חלב אם צריך).
  3. מורידים מהאש, מוסיפים את הטורטליני ושתי ביצים ומערבבים היטב. מכניסים לתבנית פיירקס משומנת ואופים במשך 20-30 דקות, עד להשחמה. אפשר להוסיף לפני האפייה גבינה מגוררת מעל.

 

צילום:בני גם זו לטובה

 

 

אמא טעמה ואישרה. צילום:בני גם זו לטובה

 

 

רביולי ברוטב שמנת, פטריות וערמונים

 

צילום:בני גם זו לטובה

 

החומרים ל- 3 מנות

חבילת רביולי טריים

2 כפות חמאה

1 בצל סגול קצוץ

2 שיני שום, פרוסות דק

2 חבילות פטריות טריות מכל סוג (אנחנו השתמשנו בשמפיניון ושיטאקי)

1 שמנת מתוקה 32%

1 כף אבקת מרק פטריות

חבילת ערמונים קלופים וקלויים (100 גרם)

מלח, פלפל

 

לא לשכוח לפורר את הערמונים. צילום:בני גם זו לטובה

 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המצרכים: קוצצים בצל דק, פורסים שיני שום, חותכים את הפטריות לפרוסות ולרבעים, מפוררים ביד את רוב הערמונים ומשאירים בצד 5-6 ערמונים שלמים, להגשה.
  2. ממסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את השום ומרפיצים במשך דקה, ומוסיפים את הפטריות עד שהנוזלים ניגרים מהן. מוסיפים למחבת שמנת מתוקה ואבקת מרק פטריות. 

 

בעיצומה של ההכנה - רוטב שמנת, ערמונים ופטריות

 

 

 

3. כשהרוטב מתחיל להסמיך מוסיפים את הערמונים המפוררים. מבשלים במשך 5 דקות על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
 4. מכינים את הרביולי לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים למחבת עם הרוטב, מערבבים בעדינות ומסדרים על צלחת הגשה. מפזרים מעל את הערמונים השלמים ומגישים מיד.

 

 

 


 

ועכשיו..בתאבון!

 

 

 

רוני רוזנצוייג מהבלוג ?המטבח הקטן שלי?

 

http://my-little-kitchen.com