לאחרונה יצא נייר עמדה מאת מומחים בביה"ס לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד שקורא תיגר על ההמלצות הנוכחיות לצריכת מוצרי חלב. גופי תקשורת רבים בישראל החלו לסקר אותו יותר ויותר. אז מה אומר המסמך? מה חשיבותו? מהן השלכותיו? והאם הסיקור בארץ הולם או שמישהו יצא קצת מפרופורציות?

 

ב-1 ליולי 2013 הוציאו מספר רופאים בכירים בביה"ס לבריאות הציבור שבאוני' הרווארד, נייר עמדה. המסמך פורסם במגזין JAMAPediatrics ועל כותביו נמנה גם וולטר ווילט, יו"ר המחלקה לתזונה בביה"ס לבריאות הציבור באוני' הרווארד.

המסמך מתייחס למספר נקודות בנוגע לחלב ומוצריו:

-         השוואת מוצרי חלב מלא למוצרי חלב דל-שומן: מצוין כי מעט מחקרים קליניים בדקו השפעה של חלב דל-שומן לעומת חלב מלא על עלייה במשקל או על תוצאות בריאותיות אחרות. נמצא כי התמקדות בהפחתת צריכת השומן לא סייעה לירידה במשקל בהשוואה לדיאטות אחרות. הסיבה, ככל הנראה, נעוצה בעובדה שה"פיצוי"  הקלורי היה ע"י אכילת גדולה יותר ממזונות אחרים.

להמשך קריאה של המאמר:
סקירת נייר העמדה בנוגע לצריכת מוצרי חלב