ללקק את האצבעות: סלון השוקולד בפריז
צילום: שרון היינריך
מיד עם תום הקיץ, מתחילה פריז לחזור לשגרה במסגרת תקופת "החזרה מהחופשות". התקופה הזו של בין הקיץ לחגי החורף מאופיינת בפעילות ענפה מאוד בתחום הפטיסרי והשוקולטרי. השף פטיסיירים והשוקולטיירים, רוקחים את הקולקציות שיככבו בחג המולד כחצי שנה לפני הגעת החג, ומיד אחרי הקיץ מתחילים בהערכות לחגים ובייצור המסיבי של המוצרים.
עוד ב-און לייף:
עונת החזרה מהחופשות היא גם עונה נעימה מאוד מבחינת מזג אוויר, צינת הבוקר מלטפת והטמפרטורות מתחילות לרדת, עד להגעת החורף. בתקופת הסתיו, נערכות תערוכות רבות בעיר האורות, אחת מהן המתקיימת בכל שנה בסוף חודש אוקטובר בפארק התערוכות של פריז, היא סלון השוקולד. השנה יתקיים הסלון הפתוח לקהל הרחב בפעם ה-19, כשלפניו יתקיים, בפעם הרביעית, סלון השוקולד למקצוענים בלבד.
מציגים מכל העולם. צילום: שרון היינריך
כמו בכל שנה, בנוסף לדוכנים הרבים ולטעימות השוקולד והממתקים שיאביסו המבקרים, גם השנה יהיו בסלון כמה סוגים של אירועים שיתרחשו במתחמים שונים. המתחם המעניין ביותר לטעמי, הוא מתחם ה-CHOCO DEMO. מתחם הדגמות, המתפקד כמו תיאטרון של שוקולד, שבו מציגים השמות הגדולים ביותר בתחום השוקולד והפטיסרי. במהלך כל ימי הסלון, החל משעת פתיחת הסלון ועד לסגירתו, יתקיימו הדגמות שונות ומגוונות ללא תוספת תשלום.
250 מושבים מוקצים לכל הדגמה ובסופה מחולקות טעימות לקהל, לעתים אם יש מזל, אפשר לשים יד גם על המתכונים שמחולקים לעתים בעותקים בודדים. אירוע נוסף המושך בכל שנה עשרות אלפי צופים הוא תצוגת האופנה של שמלות השוקולד, אחד האירועים המדוברים ביותר במהדורות החדשות הבינלאומיות, בזמן הדיווח על הסלון.
בסלון 2013 יפתח מתחם חדש של הדגמות, בדומו לשוקו-דמו, שייקרא PASTRY SHOW. מדובר במתחם שימוקם באולם 5.1 ובו יתקיימו הדגמות של שף-פטיסיירים בפני קהל של 300 איש בכל פעם. ההדגמות יהיו במגוון נושאים כמו בונבונים, פטיסרי מסורתית ועוד. מומלץ להתעדכן באתר של הסלון לקבלת מידע מקיף ומפורט אודות התוכנית המלאה של כל הפעילויות.
צילום: שרון היינריך
אז מה חדש השנה?
סלון השוקולד פריז 2013 מתאפיין בכמה חידושים מעניינים, בראשם גודלו של הסלון: עד כה, התקיים הסלון בקומה השנייה של אולם 5 ובשנים האחרונות התחושה הייתה שהקהל הרב "גדול" על המקום. השנה, יתקיים הסלון בשתי הקומות של אולם 5 וכך יוכל הקהל הרב ליהנות ממרחבים גדולים יותר, וכמובן גם מכמות מציגים גדולה יותר. למעשה, משטח של 12,500 מטר רבוע גדל השנה הסלון לשטח של 20,000 מטר רבוע של שוקולד וחידושים נוספים.
חידוש נוסף הוא הפתעה גדולה עבורי. השנה יכנס למתחם סלון השוקולד גם תחום הקונפיסרי, ובתרגום פשוט תחום הממתקים. צרפת ידועה מאוד במגוון הרחב של הממתקים המיוצרים באזורים שונים ברפובליקה. בחבלים שונים אפשר למצוא סוגים שונים של ממתקים, כמו למשל הקליסון הידוע מאקס-און-פרובאנס, הנוגט, המרמלדות ועוד ועוד. מבחינתי השילוב בין שוקולד לקונפיסרי מובן מאליו. אמנם, מדובר בשני מקצועות שונים מבחינת לימוד, הכשרה, טכניקות, חומרי גלם והשפעות, אבל פעמים רבות המומחים בשוקולד מתמחים גם בסוגים שונים של ממתקים. שוקולטיירים רבים נושאים את התואר שוקולטייר-קונפיסייר.
הקרמבו שב העירה! צילום: שרון היינריך
סלון השוקולד - כל מה שצריך לדעת
מיקום: סלון השוקולד מתקיים מדי שנה בפארק התערוכות PARIS EXPO ,PORTE DE VERSAILLES הממוקם בחלקה הדרום-מערבי של פריז. מדובר בפארק ובו אולמות רבים המיועדים לתערוכות ולכנסים, אם תרצו מעין גני התערוכה רק במימדים אירופאיים מדהימים. השנה תתקיים התערוכה לקהל הרחב באולמות 5.1, 5.2 5.3.
תאריכים: מ-30 באוקטובר עד 3 בנובמבר.
מתי להגיע? מומלץ בחום להיכנס לאתר התערוכה ולבחון אילו הדגמות ואירועים יש בכל יום, כך תוכלו להחליט באיזה יום מעניין אתכם להגיע. קחו בחשבון שבכל יום יש אטרקציות מתחלפות וכן אירועים קבועים. לדעתי בכל אחד מימי התערוכה תוכלו ליהנות.
שעות פתיחה: מדי יום בשעות 19:00-10:00.
הגעה: מומלץ להגיע במטרו. סעו בקו 12 ורדו בתחנת PORTE DE VERSAILLES.
מחיר כרטיס: כרטיס למבוגר יעלה 13 אירו, הנחות לילדים.
צילום: שרון היינריך
טיפ חשוב ממני: כלמודת תורים בעיר האורות, לכל אירוע שבו יש לכם את האפשרות לרכוש כרטיסים מראש, עשו זאת. לא תאמינו כמה זמן תחסוך לכם הרכישה המוקדמת ביום הבילוי באירוע. אפשר לרכוש כרטיסים לסלון ברשת חנויות FNAC. אם אתם מתכננים להגיע לסלון, היכנסו לפני כן לאחת מחנויות הרשת וגשו לקופת הכרטיסים, שם תוכלו לרכוש כרטיס באותו המחיר ובדרך כלל לא עמידה בתור. אם עשיתם כן, כאשר תגיעו לסלון עצמו, בדקו היכן הכניסה לאנשים שבידיהם יש כבר כרטיסים, ותכנסו בצורה מהירה יחסית לסלון. שימו לב שלא לעמוד בטעות בתור לרוכשי הכרטיסים, משום שהוא ארוך מאוד וההמתנה בו יכולה להיות מייגעת ומיותרת.
לבלוג המתוקים הפריזאיים של שרון היינריך ובפייסבוק