הכוונה הייתה לראות מי מבין הפסטות עשירה יותר בסיבים תזונתיים, דלה יותר בקלוריות ובשומן ולמי יש ערך מוסף. חשוב לציין שבפסטות הרגילות לא היה שום הבדל בין החברות השונות כיוון שכולן עשויות מ 100% חיטת דורום. לקחתי כדוגמא את הפסטה פנה של אסם.

 

סוג הפסטה

פחממות

(גר')

סיבים תזונתיים

(גר')

שומן

(גר')

חלבון

(גר')

קלוריות

ערך מוסף

פסטה רגילה 100% דורום (אסם)

71.1

3.5

1.2

10.8

338

 

פסטה אורגנית מקמח מלא למחצה

(השדה)

72

3.2

1.5

11.5

345

אורגני

פסטה אורגנית מקמח מלא

(השדה)

65.5

8.5

2.2

12

330

אורגני

פסטה מחיטת דורום מכיל רסק עגבניות ומחית גזר (ברילה)

68.3

4.5

2.5

13

357

ויטמין A

ויטמין 3B

 

הגיוני לחשוב שלפסטות מקמחים מלאים (חצי מלא ומלא) יהיו יתרונות ניכרים על פני שאר הפסטות לפחות בנושא הסיבים התזונתיים. אבל  מפתיע לגלות כי הפסטה מהקמח המלא למחצה לא מספקת שום יתרון נראה לעין לעומת הפסטה הרגילה. לעומת זאת הפסטה מהקמח מלא היא בעלת כמות הסיבים הגבוהה ביותר משמעותית משאר הפסטות וכמות הקלוריות והפחמימות בה היא הנמוכה ביותר (עקב השימוש בקליפת גרעין החיטה). הבעיה היחידה הינה ה"טעימות". לא כל הילדים ואף לא כל המבוגרים יקבלו את טעמה המעט "אדמתי" ומרקמה המעט קשיח.  הפסטה מהקמח מלא למחצה אמנם טעימה יותר וקל להתרגל אליה אך כאמור לא מספקת שום יתרון.

 

צילום: shutterstock

 

הפסטה בתוספת הירקות של ברילה לעומת זאת, נותנת מענה להורים שרוצים לתת לילדיהם אוכל עם "ערך מוסף", הפסטה מועשרת במחיות של ירקות ובכך מספקת כמות לא זניחה של ויטמינים וכמויות גבוהות יחסית של סיבים תזונתיים וחלבון. לפסטה מעט גוון אדמדם אך היא נחמדה מאוד ועוברת טוב מאוד אצל ילדים בכל הגילאים.

 

פסטה פנה מקמח מלא ברוטב שמנת פטריות (6 מנות) - מנה של 360 קלוריות 

רכיבים:

חבילת פסטה פנה מקמח מלא

10 גרם חמאה

1 חבילה שמנת מתוקה לבישול 10%

סלסלת פטריות שמפניון פרוסות

בצל בקוביות

2 שיני שום כתושות

כפית אבקת מרק ללא מונוסדיום גלוטמט

מלח

פלפל

מעט אגוז מוסקט מגורד

 

אופן ההכנה:

בסיר קטן להמס את החמאה, כשנוזלית להוסיף את הבצל ולאדות מעט, להוסיף את השום הכתוש ולערבב יחד עד שהבצל שקוף.

להוסיף את הפטריות הפרוסות ולערבב יחד כשתי דקות עד שהפטריות מגירות נוזלים.

להוסיף את השמנת את אבקת המרק והתבלינים, להרתיח קלות, להנמיך ולערבב עד שמעט מסמיך.

בינתיים להרתיח 5 ליטרים של מים עם כפית מלח ולבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.

כאשר הפסטה מוכנה לסנן ממים ומייד לערבב עם הרוטב החם.