סוף-סוף, החורף כבר כאן. בעונה הזו העור יבש ורגיש, ואצל חלקנו הוא גם מגרד וקשקשי. ניתן למרוח עליו קרמים שונים ולחלח אותו מבחוץ, אבל אפשר גם להשפיע עליו מבפנים, באמצעות תזונה נכונה והזנה אמיתית. לא מדובר בפתרונות קסם, אולם ההשקעה כדאית. למה? כי התזונה יכולה לסייע לעור להיות בריא ויפה לטווח ארוך, הרבה יותר מקרמים סינתטיים שנותנים פתרון רגעי בלבד.

 

עוד באון לייף:

·         עודף חלבון: האם הוא גורם לנזק בריאותי?

·         לא תאמינו ממה מורכב האוכל שלכם

·         מה מסתתר באבקות המרק?  

 

מזג האוויר אינו הגורם היחיד שמשפיע על עור הפנים: תזונה, גנטיקה, זיהום האוויר, הרגלי החיים ורמת הסטרס משתקפים בו גם כן. לכן אם אתם סובלים מעור יבש באופן קיצוני, מומלץ לפנות למטפל לבדוק את המקור לבעיה זו.

 

לשפר את עור הפנים על ידי תזונה נכונה

  • שתו הרבה מים וחליטות צמחים. מים חיוניים לשמירה על לחות העור ולשמירה על מרקמו. רצוי גם להגדיל את צריכתם של מזונות בעלי תכולת מים גבוהה כגון חסה, מלפפונים וקישואים.
  • מזונות עשירים במינרלים ובוויטמינים משמרים את הלחות בעור, ומסייעים למנוע את התייבשותו, ישנן  כמה קבוצות מזון עיקריות המשרתות אותנו בשמירה על העור:
  • מזונות עשירים בויטמין E כמו ברוקולי, תרד, כרוב, נבט חיטה ואגוזים.
  • מזונות עשירים בחומצת שומן אומגה 3  כמו אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה ודגי ים הצפוני (סלמון, קוד, הליבוט). אם אתם לא אוכלים מספיק מזונות עשירים באומגה 3 ובחומצות שומן, קיימים תוספי מזוןשיתנו את המענה.
  • מזונות עשירים באבץ כמו זרעי דלעת ושעועית
  • מזונות עשירים בויטמיןA כמו ירקות עליים ירוקים, גזר, בטטה ודלעת.
  • אצות: מסייעות לאזן ולייצב את תהליכי הגוף ברמה התאית. באצת הכלורלה, למשל, יש יותר מ-20 סוגי ויטמינים ומינרלים, והיא מספקת שפע של בטא קרוטן טבעי החיוני מאוד להזנת העור.
  • לרוב מרגישים שיפור בלחות העור לאחר ארבעה שבועות של צריכת מזונות עשירים בויטמינים.

 

איך לבחור קרם שייטיב עם העור שלנו?

אני מאמינה שרצוי להשתמש בקרמים על בסיס טבעי, המזינים את העור אבל לא מחדירים לגוף שלנו כימיקלים וחומרים משמרים.

 

ממה עדיף להימנע?

  • יש להשתדל לא לרחוץ את הפנים והגוף במים חמים מדי המייבשים את העור.
  • הימנעו ממאכלים עשירים בחומרי שימור ובצבעי מאכל, המזיקים לעור בפרט ולגוף בכלל.
  • על פי הרפואה הסינית, במקרה של עור יבש עדיף להימנע ממזונות מייבשים: שיפון, שעועית אזוקי, סלרי, בצל ירוק, נבטי אלפלפה, לפת וגריסי פנינה.

 

*במקרים של יובש קיצוני רצוי לפנות למטפל מקצועי.ההמלצות הן כלליות ואינן מחליפות ייעוץ פרטני במקרה הצורך.

 

מתכון לממרח עשבי תיבול וגרעיני דלעת שמשדרג תבשילים ויעשה ממש טוב לעור שלכם:

 

מה צריך?

½ צרור בזיליקום

½ צרור פטרוזיליה

½ חבילת כוסברה

¼ כוס גרעיני דלעת קלופים

¼ כוס אגוזי מלך טבעיים

½ כוס שמן זית איכותי

1 כפית מלח ים אטלנטי

¼ כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה :

להכניס את כל החומרים לתוך קערת מעבד המזון עם להב המתכת עד לקבלת ממרח אחיד.

להעביר לצנצנת זכוכית. ניתן לשמור במקרר עד שלושה שבועות.

 

לאתר של פאולה

לדף הפייסבוק של פאולה