החומרים:

3/4  כוס קמח כוסמין או מלא או רגיל, כל וריאציה

1/4  כוס קקאו איכותי

 קמצוץ מלח

 חצי כפית אבקת אפייה

1/2  כוס אגוזי מלך קצוצים

200  גרם שוקולד מריר 60% קקאו 

300  גרם טופו

3/4  כוס שמן קנולה

כוס גדושה סוכר קנים (סוכר חום דק)

1 כפית תמצית וניל

 

צילום: shutterstock

 

ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות.

מנפים בקערה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים מלח ואגוזים קצוצים.

במעבד מזון מעבדים שמן, סוכר חום וטופו למשחה חלקה לחלוטין

בסיר כפול או במיקרו ממיסים שוקולד, ומוסיפים לתערובת הטופו החלקה.

מערבבים את הקמחים עם הטופו-שוקולד, לא לערבב יותר מדי כדי שהתערובת לא תהיה דחוסה,רק עד שהכול נבלע זה בזה.

יוצקים לשתי תבניות אינגליש או תבנית מלבנית 22*22, ומכניסים לתנור. בודקים אחרי 25 דקות,השוליים צריכים להיות יציבים והמרכז רוטט מעט. אם לא בודקים שוב כעבור 5 דקות, ואם יש צורך גם חמש עד 10 דקות נוספות.

מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר, חותכים לקוביות ואוכלים.

 

לאתר הבית של המטבח של מאשה

לדף הפייסבוק של המטבח של מאשה