החטיף הזה הוא מתכון שאמנם מתאים לטו בשבט, אבל בינינו, הוא גם טוב לכל ימות השנה. הגירסה הזו של החטיף היא גירסה משודרגת ועשירה בפירות יבשים כמו פפאיה, אננס, מנגו וקיווי, אבל אפשר תמיד לשחק עם הפירות ולהחליפם בתאנים, צימוקים, משמשים ובכל מה שבא לכם.

 

התוספת של הדבש והסוכר החום היא לא רק בשביל לתת לעוגייה טעם אלא שהיא גם מעניקה צבע מוזהב ועדין, תראו בתמונה (או שתכינו ותראו בעצמכם).

 

אני, אישית, אוהב מאוד לאכול את החטיף הזה אחרי אימון כושר, סתם עם הקפה אחר הצהריים או סתם כנשנוש מול הטלביזיה בערב.

 

ואפשר להירגע, החטיף לא דורש הרבה עבודה ובסוף אתם מקבלים חטיף טעים ומתוק. 

 

עוד באון לייף:

 

מתאים לתבנית במידה – 20/30 .

 

חומרים לתבנית במידה 20/30:
100 גר' סוכר מררה (1/2 כוס)
70 גר' סוכר (1/3 כוס)
70 גר' דבש
130 גר' חמאה
80 מל' מיץ תפוזים (1/3 כוס )
200 גר' שיבולת שועל עבה
200 גר' שיבולת שועל דקה
50 גר' צימוקים כהים
50 גר' חמוציות קצוצות
50 גר' גרעיני דלעת
50 גר' גרעיני חמניות 

 

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170C.
1. מביאים לרתיחה – סוכר דמררה,סוכר,דבש,חמאה,מיץ תפוזים .
2. מערבבים בקערת ערבוב את כל יתרת החומרים שיבולת שועל עבה + דקה,צימוקים,חמוציות,גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה.
3. ומעבירים את ה- שיבולת שועל עבה + דקה,צימוקים,חמוציות,גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה לתערובת של ה- סוכר דמררה,סוכר,דבש,חמאה,מיץ תפוזים , שרתחה ומערבבים את הכל לתערובת אחידה כך שכל החומרים מהתערובת השנייה "נבלעו" / "נעטפו" מהתערובת החמה(הראשונה).

4. מוזגים לתבנית במידות 20:30 עם מסגרת גובה – 1/2 3 ס"מ (התערובת מגיעה עד למחצית הגובה).
5. אופים עד כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.

6. מצננים וחותכים ל 20 מלבנים שווים (מומלץ להכניס למקפיא לחצי שעה בטרם החיתוך).

 

הערה:
בשולי התבנית (כ- ס"מ היקפי) הגוון של התערובת בשולי תבנית האפייה הוא זהוב יותר וכשהתערובת מתקררת הוא נהפך מעט יותר פריך !

 

גיוון:
ניתן לשלב סוגי פירות יבשים שונים כגון : פפאיה,אננס,מנגו,קיווי,תאנים וכו' .

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

עוד עוגיות מצוינות של מיקי שמו תוכלו לטעום ב ב-19 בינואר, יום ראשון, במופע ההתרמה של רונה קינן לעמותת "איתך-מעכי" במרכז עינב בת"א

לרכישת כרטיס:    https://www.tixwise.co.il/he/itach