כפי שצווח כל מדען מטורף שמצליח להגשים את חזונו, בזמן שהאיגור שלו בוהה בו במעבדה – success! ובתרגום אנגלי עברי – הצלחה! קילו מאה, 1.1 ק"ג הושלו מתחילת הפרויקט של קפה באלאנס. נכון, זה לא הישג עצום – אבל זה הישג שלי, שגורם לי להרגיש מצוין עם עצמי. עם כל הכבוד לכל שאר העולם ודעתו – מה שבאמת חשוב זה שנרגיש טוב עם עצמנו. כחודש של שתיית קפה עם סיבים תזונתיים, הרבה מים, וארוחות מסודרות (פחות או יותר) – וזו התוצאה.

 

עוד באון לייף:

·         התירוצים הכי מצחיקים שפוגעים לכם בדיאטה

·         עפרי פרישקולניק: אני כמו בולימית, רק ששכחתי להקיא

·         מפסיקים לנשנש אחרי החגים

 

וכאמור, אין חגיגה בלי עוגה. אז כדי לחגוג את ההצלחה החלטתי לחגוג עם קצת פחמימות, אבל עם טוויסט טיפה בריא יותר – קאפקייקס מוקה גבינת שמנת ושוקולד צ'יפס.

המתכון הוא המתכון של קאפקייקס שוקולד מהבלוג הנפלא "בצק אלים", אבל הוספתי לבלילת השוקולד גם 2 שקיות קפה באלאנס, כדי שבזמן שאנחנו מתפנקים נכניס גם סיבים תזונתיים לגוף, ונתמלא כך שנאכל קאפקייק אחת ולא שלוש. במקום גבינת שמנת 30% השתמשתי בגבינת נפוליאון מופחתת שומן החדשה, שמכילה 16% אחוזי שומן (כמעט חצי מהגרסה המשמינה יותר) אבל הטעם שלה לא פחות מעולה.

 

מצרכים למלית הגבינה:

  • חצי חבילת גבינת שמנת נפוליאון מופחתת שומן (16% שומן)
  • רבע כוס סוכר
  • חלמון אחד של ביצה
  • כף גדושה של קמח
  • חצי כפית תמצית וניל

 

מצרכים לבלילת השוקולד:

  • 2 שקיות משקה קפה באלאנס
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר (לבן, חום, או חצי חצי)
  • רבע כוס קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית מלח
  • שליש כוס שמן צמחי (לא שמן זית)
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ו-3/4 כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הסוכר, החלמון, והוניל. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים. שומרים במקרר עד שמסיימים להכין את תערובת השוקולד.

 

 

מניחים בקערה את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח (אל תשכחו להוסיף את המרכיב הסודי עם הסיבים התזונתיים שיעניק טעם של מוקה לקאפקייקס הנפלאות האלה). עושים גומה במרכז ושופכים פנימה את השמן, החומץ, הוניל והמים הרותחים. מערבבים בעדינות עד נוצרת תערובת דלילה (מוסיפים בין שליש עד חצי כוס מים רותחים אם סמיך מידי).

 

 

מרפדים לתבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד שני-שליש בלילה. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה. אופים 12-14 דקות בחום של 180 מעלות עד שהקאפקייקס תפוחות וקפיציות, אבל עדיין קצת פאדג'יות (זהירות מאפיית יתר, זה עלול לצאת יבש).

 

 

תהנו! ואל תשכחו שגם כשמקפידים לאכול בריא מותר גם להתפנק מדי פעם, ומותר גם לשנות מתכונים כדי להפוך אותם לטיפה פחות מושחתים.

 

המתכון המקורי:

http://www.bazekalim.com/2008/08/13/black-bottom-cupcakes/

רוצים לדעת עוד על סיבים תזונתיים ותחושת שובע? לחצו כאן