בחורף, קשה לצאת לגינה כי השמש יורדת מוקדם, אז החלטתי לצאת מגבולות הגזרה ולקחת אותם לג'ימבורי (טעות שלא תחזור שוב). לא רק שלקחתי את הילדים הפרטיים שלי, אלא גם הצעתי לחברה להצטרף אלי עם הילדים שלה. בעודי משכנעת אותה באמצעות ההתחייבות הבאה: "אל תדאגי, ארוחת ערב בחוץ עלי.. הילדים מגיעים חזרה הביתה אכולים ומה שנשאר זה רק מקלחת ולישון".

 

ההכנות הצריכו שני שלבים: מיד שמתי על האש ביצים קשות, ובסיר נפרד גרגירי חומוס (או כאלה שהושרו מראש, או קפואים ובושלו מראש). הכנתי כהרגלי טחינת בזק (המתכון בהמשך) ושמתי בקופסא אטומה היטב. הפשרתי 4 פיתות מיני מקמח מלא. מילאתי קופסת טאפרוור בפלפל, מלפפון וגזר וברגע האחרון החלטתי לצ'פר גם באבוקדו עם כפית ועגבניות שרי.

 

הצטיידתי גם במזלגות, כי יש ילדים שלא אוהבים לאכול ביצה קשה כמו שהיא, בשביל האפשרות הזו, תמיד קל ונוח למעוך את הביצה והאבוקדו לממרח טעים ובריא.

 

מתכון למשאוושה מהירה (מתוך הספר "פשוט לבשל בריא"):

מערבבים גרגירי חומוס עם טחינה דלילה (4 כפות טחינה משומשום מלא עם 4 כפות מים, חצי לימון עסיסי סחוט, 2 כפיות שמן זית- מערבבים היטב יחד עם גרגירי חומוס ומפזרים מלמעלה מלח וכמון). 

 

מתוך הספר "פשוט לבשל בריא", צילום: אפיק גבאי

 

מתכון לטחינת בזק: (משתמשת בטחינת אל-ארז)

4 כפות של טחינה גולמית משומשום מלא

4-5 כפות מים 

מעט כמון

מעט מלח

למשקיעים- לסחוט לימון, עשבים ושום

ומגישה באותה קערה, טובלים את הירקות ומחזירים למקרר את השאריות- ככה נשאר להורים שאריות

 

צילום: shutterstock

 

בקרו את ליה בעמוד הפייסבוק שלה