כל הדרכים להצלחה: הנשים המובילות מספרות

איריס בק, סמנכ"לית בכירה לתקשורת גלובלית, טבע:
"שני דברים חשובים כדאי שנשים ילמדו כדי להתקדם ולהצליח. האחד – תמיד שבי בראש השולחן ודברי בגוף ראשון. אני. אני אוביל אני אקח. מחקרים מראים שנשים חוטאות בארטיקולציה של ניהול הקבוצה, לעומת גברים שנופלים פחות למלכודת הזו.
נשים הן מנהלות מחבקות, מאמינות בעבודת צוות – שזה מצוין וטוב. לא צריך לוותר על סגנון הניהול הנשי השיתופי והפתוח - אבל כשמגיע החלק של העשייה וניהול – את צריכה לדבר בגוף ראשון. אל תחששי להיתפס שחצנית, כי את המנהלת ואת מוילה את הצוות ואת השגת את התוצאות – ומגיעה לך ההכרה.
"טיפ שני: עבדי חזק מאוד על הנטוורקינג שלך. הכניסי את הנטוורקינג כחלק מהעיסוק היומיומי שלך. זהו שיעור חשוב שאני למדתי. מילאתי שלל תפקידים ופעם אחת, אחרי שמילאתי תפקיד גדול שבלע אותי, יצאתי החוצה וגיליתי שאני לא מכירה אף אחד, והיום אני מקפידה שזה לא יקרה יותר. אצלי זה תופס לפחות 10 אחוז מהזמן. מדובר בחיבורים לשם החיבורים, כי את לא יכולה לדעת מה יחזיר את ההשקעה בו, לא במובן האופורטוניסטי שלו, אלא לעזור לאנשים והם עזרו לך. הקפידי להיפגש גם עם אנשים שאת לאו דווקא עובדת איתם, שיכולים לעזור לך לחבר. היכולת שלנו להשפיע היא פועל יצוא מרשת הנטוורקינג המתרחת שלנו. לנו אין את המסטינג של המילואים, לנשים יש דפוס של נטוורקינג קהילתי ואינטימי, וצריך להרחיב אותו".
טמירה ירדני, טדי הפקות
"אני מאמינה בשלושה דברים, שהם נרכשים, שיכולים לעזור להצלחה.
1. לא לפחד משינויים. חייבים כל הזמן להשתנות, כל הזמן לגוון, כל הזמן לחדש. אם לא עושים שינויים – הולכים אחורה, לא סתם נתקעים. כשעשינו את כוכב נולד הקפדנו לחדש מדי שנה, וזה קרה במשך 10 שנים ברציפות. ואז הבנו שמיצינו והקהל גם מיצה אותנו. באותו זמן קם דה וויס והיה סקסי ומדליק וחדש, ולקחנו הימור עם "הכוכב הבא" שעמד על 90 אחוז לכיוון כישלון ו-10 סיכוי שיצליח. עבדנו עליו במשך שנה והאמנו שזה יצליח. שזה גם טיפ חשוב - גם כשכולם מסביב מפקפקים, נשברים ומתייאשים – אתם צריכים להמשיך קדימה.
2. להשתמש באינטואיציה. להאמין לתחושות הבטן ולא רק לעובדות ומציאות. זה הציל אותי הרבה פעמים במהלך הקריירה. חשוב גם להתייעץ עם הרבה אנשים, מכל הסוגים, ולדעת לברור את מה שעושה לך הגיון ותחושה נכונה, ומה צריך להשאיר בצד.
3.טיימינג – שגם אותו אפשר ללמוד. התקופה הכי קשה בתולדות "טדי הפקות" היתה כשהימרנו בגדול על הדרדסים ועל המופע הגדול שהתכוונו להרים. השקענו הרבה כסף, ציפינו לפיצוץ של אנשים, ובסוף הנפילה היתה ענקית – הקהל לא בא. הטעות שלנו היתה בטיימינג – חיכינו יותר מדי והבאזז סביב הדרדסים כבר דעך עד שהמופע עמד על הרגליים.וזה משהו חשוב שצריך ללמוד: גם בזמן משבר גדול, גם אם מדובר בגיהנום – כשאת קמה מנפילה כלכלית – זו הזדמנות לצמוח וללמוד וייצא מזה משהו טוב".
טמירה ירדני, איריס בק, אתי רוטר (מנכ"ליתמ משותפת קסטרו) וגאדה זועבי (מייסדת ובעלים אתר בוקרא.נט) ישתתפו בפאנל "הדרך להצלחה, הנשים שעשו את זה" בכנס נשים ועסקים של און לייף בשיתוף עיריית ירושלים
סיון רהב מאיר, כתבת ופרשנית, ערוץ 2
""מזל וטיימינג הם גם אחד הדברים החשובים בקריירה. אחד הסיפורים המצחיקים שקרו לי הוא סקופ שפרסמתי שנפל עליי בערב שבו חשבתי שאהיה בבית עם הילדים. חברה שלי צלצלה ואמרה לי שהבת שלה חזרה מבית הספר עם סיפור מאוד מוזר. היא מספרת לי שהבת שלה אומרת שהבת של לב לבייב (שלומדת איתה בכיתה) עושה מחר מסיבת פרידה מהחברות כי הם עוזבים ללונדון. כך אמרה הבת של החברה.
מיד אמרתי לעצמי – מה זאת אומרת? זה אומר שלבייב עוזב ללונדון? הדבר הבא שעשיתי הוא לנהל שיחת טלפון עם הבת של החברה. מדובר בילדה בת 7-8, שהיא המקור הכי מוסמך שיש לי לידיעה. היא נשמעה לי מאוד אמינה ועל סמך השיחה התקשרתי לדסק החדשות כדי לספר לעורך ולהתכונן לעלות עם ידיעה כזו, שמבחינה כלכלית באותה תקופה נחשבה משמעותית מאוד.
הטלפון הבא היה לרני רהב, שדיברר בזמנו את לב לבייב. לרני רהב אמרתי 'תקשיב, יש לי גרון עמוק שקשור מאוד ל'אפריקה ישראל', קיבלתי מידע מאוד מדויק שהוא יורד ללונדון, אני לא ארד מהסיפור הזה ואני צריכה תגובה שלכם לפני הפרסום'. הסיפור הזה פתח כמובן באותו ערב את המהדורה, אחרי שגם בצד של לבייב אישרו לנו אותו, אבל הסתמכתי בעיקר לאורך אותו ערב על ילדה בת שבע עם סיפור על מסיבת פרידה..."
סיון רהב מאיר, דנה הוכשטיין מאן (OutCrowd, קרן הון סיכון וגיוס המונים), ד"ר תמר טננבאום (MD, PHD, מנכ"לית ומייסדת חברת "תנקיור"),ומירב כהן (מנכ"לית "אמון הצבור" ישתתפו בפאנל "שוברות מיתוסים: נשים פורצות דרך בירושלים".
רויטל הנדלר - יזמית אינטרנט ומייסדת Alljobs
"כשמדברים על נטוורקינג, חשוב להשקיע בו. לא צרך לעבוד בזה, זו צריכה להיות מעטפת תומכת. בעבר היה לי עובד בכיר שקיבל המון המלצות, כי היתה לו רשת נטוורקינג מצוינת. מצד שני, לאחר מכן, גילינו שהוא עסוק ברוב זמנו באמת בנטוורקינג, ולא בעבודה. זה נכון שכל שיתוף פעולה הוא טוב לחברה, אבל אותו אדם היה עסוק בלקדם את עצמו בנטוורקינג ולא את האינטרסים של החברה בה עבד.
"טעות נוספת בנטוורקינג הוא שאנשים לא יודעים איך לעזוב עבודה. אני, למשל, כל עבודה שעזבתי ותפקיד שביצעתי, עדיין בקשר חם וקרוב עם הבוסים והאנשים שעבדו איתי. עם כולם מקפידה להיות בקשר, להתקשר ולהגד חג שמח. אנשים שוכחים לעשות את זה, לשמור על קשר ולטפח את הנטוורקינג שלהם, וזה כלי שיכול לפתוח דלתות. אם יתקשר אליי אדם שעבד איתי לפני עשור ויבקש שאתן לו המלצה, אני אמנם אתן אבל התחושה היא של ניצול.
חדווה בר, ראש החטיבה לניהול סיכונים, בנק לאומי
"כשאת מנהלת עסק או מנהלת בארגון, את לוקחת סיכונים כל הזמן. אני יכולה להגיד, מתוקף תפקידי כמנהלת הסיכונים של בנק לאומי, שדווקא בעסקים הקטנים, הסיכונים הם הרבה יותר גבוהים מאשר בעסק בינוני או גדול. כלומר אנחנו רואים שיותר עסקים קטנים נקלעים לקשיים ואף נסגרים מעסקים גדולים. מסיבה זו חשוב מאוד לנהל ולהתכונן מראש לסיכונים, ויש דרך מצוינת לעשות כן.
1. להבין מהם הסיכונים. להכיר בעובדה שהסיכונים קיימים וחלקם אף גדולים. כלומר, לחשוב ולהגדיר את הסיכונים בצורה ברורה, ולהבין מהם מגוון התרחישים שייתכנו - הטובים אבל גם תרחישים פחות טובים ואף הגרועים ביותר שיכולים להתממש. לדוגמא בניהול עסק, להכיר בכך שייתכן שעלולה להיות לך בעיית תזרים מזומנים לתקופה מסוימת - רק בגלל פער בין מועד ההוצאות למועד קבלת ההכנסות; שבמצב זה יהיה לך קשה לגייס אשראי; שהמכירות של המוצר שלך יהיו נמוכות מאלה שתכננת בתוכנית העסקית מסיבות שונות ביניהן תחרות גדולה; וגם שהאירועים הללו או אחרים עלולים במקרה הגרוע ביותר להוביל לסגירת העסק שלך. דרך אחת לזהות את הסיכונים הנה לבחון מה קורה אצל המתחרים שלך- אילו אירועים שליליים התממשו אצלם, ומכך ללמוד מה יכול לקרות בעסק שלך. הכי חשוב לומר שאסור להתכחש לסיכונים, אלא להסתכל להם "ישירות בעיניים".
2. השלב השני הוא להגדיר איך לנהל את אותם סיכונים שזיהית. אחת הדרכים המומלצות ביותר לעסק קטן הנה לקחת ליווי לעסק בתחומים שאין לך בהם הבנה מספקת. לדוגמא, בתחומים הפיננסיים, בעת הכנת התוכנית העסקית, פניה לבנק ואף לאורך חיי העסק. ליווי כזה, למרות שיש בו עלות כספית, יכול לסייע משמעותית לצמצום הסיכונים ולהוביל אותך לניהול עסקי נכון.
כשאת מבינה מהם סיכונים, בין אם את מנהלת בבנק או בעלת עסק קטן מכל סוג שהוא, את יודעת לקראת מה את הולכת, לטוב ולרע, את נערכת בהתאם ובכך את מגדילה את ההצלחה."
רויטל הנדלר, חדוה בר, נחמה רונן (יו"ר איגוד המיחזור אל"ה) ואורית חשאי (מנכ"לית ומייסדת Brayola) ישתתפו בפאנל "לדבר על כסף, לקחת סיכונים וליצור קשרים- איך עושות את זה?".
הרשמה לכנס הסתיימה. לעדכונים מהוועידה - היכנסו לפייסבוק של און לייף והתעדכנו באתר בידיעות החמות.