אז אם גם אתם רוצים להרגיש יותר טוב, ולהפחית במוצרי החלב אבל חג השבועות מתקרב זה בדיוק המתכון שיגרום לכם להיות שלמים ומרוצים מההחלטה.

 

מצרכים לבצק:

כוס קמח מלא 70%

כוס קמח כוסמין

שליש כוס שמן קוקוס מומס

2/3 כוס מים רותחים

אבקת אפיה ללא אלומיניום

 

למילוי:

2 כפות שמן קוקוס

2 כפות מים

5 עגבניות תמר שטופות וצלויות (אפשר גם רגילות)

בצל גדול קצוץ

שן שום כתושה

שתי כפות שמן זית מכבישה קרה

כוס וחצי פרחי כרובית קטנים שטופים

צרור עלי תרד שטוף , קצוץ ומופרד מהגבעולים

מלח גס ופלפל

 

לגבינת הקשיו:

כוס וחצי אגוזי קשיו מושרים ללילה או לכמה שעות

חצי כף אבקת שמרי בירה

כפית מלח

כוס מים

 

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מתחילים עם הבצק, מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש.

(אם הבצק יצא קצת יבש אפשר להוסיף טיפה מים רותחים, אם הוא רטוב תוסיפו קצת קמח)

מרדדים אותו על ניר אפיה בצורת התבנית, מניחים על התבנית

מחוררים חורים עם מזלג על גבי כל הבצק שלא יתפח

ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180% לחמש דקות בלבד, מוציאם ומצננים בצד.

 

בינתיים אפשר להכין את המילוי:

מניחים את העגבניות השטופות על תבנית עם קצת שמן זית ומלח גס.

מכניסים לתנור החם לחצי שעה או עד שהן מתחילות לבעבע ולהגיר נוזלים, מוציאים לצינון בצד.

אחרי שמצוננות, חתכו 4 מהן וחתיכות והניחו בצד (עם הקליפה)

בינתיים במחבת רחבה ועמוקה מחממים 2 כפות שמן קוקוס, מוסיפים כפית מלח גס וקצת פלפל שחור ומערבבים

מוסיפים את הבצל ומערבבים על אש בינונית, מוסיפים 2 כפות מים ומאדים אותו עד שמתרכך

מוסיפים את הכרובית ומקפיצים, אחרי כמה דקות מוסיפים את השום והתרד ומנמיכים את האש

מוסיפים את 4 העגבניות הצלויות ומערבבים 3 דקות.

מסירים מהאש ומניחים בצד

 

לקרם קשיו:

בבלנדר חזק שמים את הקשיו המושרה מסונן מהמים

חצי כף אבקת שמרי בירה

חצי כפית מלח

כוס מים

מערבלים עד שמתקבלת משחה חלקה.

אם המרקם עדיין לא חלק אפשר להוסיף עוד קצת מים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי

 

מוסיפים את קרם הקשיו למחבת עם המילוי ומערבבים עד שכל הירקות מכוסים בקרם.

מעבירים את המילוי לתבנית עם הבצק ומסדרים יפה

חוצים את העגבניה שנשארה לפרוסות דקות ומסדרים יפה על גבי הפאי

 

מכניסים לתנור ל 35-40 דקות או עד שמשחים מלמעלה.

לצנן לפני הפריסה.

 

ובתאבון!

 

לעמוד הפייסבוק של שמרית

 
 
לא רק לטבעונים