השלב האוראלי עפ"י זיגמונד פרויד, מתחיל בלידה ומסתיים בגיל שנה לערך. שלב זה מאופיין בריכוז האנרגיה המינית באזור הפה. התינוק מוצץ לא רק כדי לאכול, אלא גם לשם הנאה גרידא והימנעות מכאב.

 

 

איך להימנע ממלכודות המזון המפתות בחו"ל?

בחופשה, בעיקר בארץ זרה, אנו נחשפים לשונה, למיוחד, ולכל הטוב שסובב אותנו. איך לא טורפים את כל מה שניצב (או נע) מולנו? בלוג מצוין

 

 

 

לפעמים, נדמה לי, כי רוב האנושות של המאה ה-21 תקועה בשלב האוראלי, אחרת איזו עוד סיבה יכולה להיות לכך שהפה שלנו מתקשה לנוח? יש מי שתחפש את הסיגריה שאחרי ארוחת הערב, יש מי שתסתפק בכוס תה מהביל ויש את השאר...

ברגע שנכנסת הביתה או אחרי שהילדים נרדמים, לא הפסקת לנשנש, מהשאריות של הילדים או לבדוק מה התחדש במקרר כל 5 דקות.

אני יכולה להעיד על עצמי, שממש קשה לי לזרוק את שאריות האוכל בצלחות הילדים. אוכל שכה טרחתי למענו, בין שעות העבודה לסידור הבית והסעות לחוגים. אין דבר מתסכל מזה. ובאיזשהו היגיון עקום, ברגע שאני אוכלת את השאריות, אני מרגישה שהטרחה שלי לא הייתה לשווא, ואף יותר מכך, בהיגיון עקום, אם השארתי את הצלחת שלהם  "מחייכת" , אזי הילדים (שהם בשר מבשרי) קיבלו את כל אבות המזון. כאילו שעדיין מחובר לו חבל טבור דמיוני ביני לבינם, המעביר את כל האוכל הלעוס שלי אל גופם הרך. 
אבל עזבו, זה כבר לספת הפסיכולוג.

איפה היינו? כן, התיישבנו בנחת מול הטלוויזיה, הנחנו רגל אחת על השולחן, ומיד אחריה את הרגל השנייה. אם אין לנו גם פלאפון בין הידיים, נרגיש משהו חסר. כן, צלחת קטנה ועדינה ועליה נשנוש קטנטן לעינוג החך.
 

ברגע זה אנחנו לא זוכרות כלום. ובטח לא את הקול האסרטיבי של הבוקר, רגע אחרי שניסינו ללבוש את הג'ינס, ללא הצלחה, וסיננו בין שינינו "הוא הרגע יצא מהכביסה", "אני ביום הכי חזק של המחזור",  "והיום מתחילים דיאטה"

כל היום הצלחת לשמור יפה על מה הכנסת לפה, עד שהפציע לו הירח ואיתו השדונים הקטנים. אז מה עושים כדי להאכיל את השדונים הללו, כדי שישתקו כבר, ובכל זאת לא לשבור את הדיאטה ואת המילה שלנו מול עצמנו?

אז הנה, 10 רעיונות לנשנושים שמכילים כ- 100 קלוריות:

1.   חצי מלון קטן.

2.   בייבי כרובית בתנור (ראי מתכון).

3.   שקית פופקורן של 100 קק"ל ( יש דבר כזה) או 3 כוסות פופקורן עשוי במיקרוגל .

 

צילום: shutterstock

 

4.   כוס בייגלה חיטה מלאה + כף גבינה 5%.

5.   קערית דובדבנים טריים או ענבים (למדקדקות – 24 דובדבנים/ענבים).

 

צילום: shutterstock

 

6.   דלעת ערמונים קטנה בתנור (ב 200 מעלות) עם 1 כפית שמן זית ומלח גס.

7.   3 פתית + כף אבוקדו או כף גבינה.

8.   למכורות בלבד – 2 שורות שוקולד מריר.

9.   שעועית ירוקה (אפשר סנפרוסט) מאודה או אפוייה בתנור (יוצא קרנצ'י דמוי צ'יפס).

 

צילום: shutterstock

 

10. שייק פירות (ראי מתכון).

 

שייק פירות:

מנת פרי (אפרסק/2 שזיפים/בננה קטנה)

יוגורט 1.5% במתיקות מעודנת או 3/4 כוס חלב

מספר קוביות קרח

 

*לערבב הכל בבלנדר. (ניתן לשים בהקפאה וללקק בהנאה).
 

צילום: shutterstock

 

 

כרובית בתנור (עפי" מתכון של אייל שני):

שמים את הכרובית במים רותחים למשך 7 דק' עד שהיא עשויה אל-דנטה. מוציאים מהמים, מפזרים 1 כפית שמן זית ומלח גס ולתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. עד שראש הכרובית מזהיב ( כ- 20 דק').
ניתן לאכול עם כף טחינה או יוגורט 1.5%.

 

צילום: shutterstock

 

בתאבון ולילה טוב J