המצרכים:

 

1 ק"ג קמח

80 גר' שמרים

כף סוכר

¾ כוס סוכר

½ כוס חלב פושר

200 גר' חמאה מומסת

4 חלמונים

2 כפות קוניאק

גרידת לימון

תמצית וניל

2 כוסות חלב פושר

 

למילוי הסופגניה בריבת חלב:

100 גר' ריבת חלב

50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

 

מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר + חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.

בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.

שמים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לשים את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.

יוצרים כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.

מטגנים בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.

 

הכנת המילוי:

בסיר נפרד מחממים על אש קטנה את השמנת ולערבב עם ריבת החלב

מורידים מהאש ולהזריק לסופגניה.

 

אפשרות לעיטור הסופגניה:

טובלים את הסופגניה בקערה עם ריבת חלב או עם קרם פטיסייר

או לחילופין מזליפים מלמעלה על גבי הסופגניה בעזרת נייר זילוף את ריבת החלב.