מקורה של הלנגוש, הלביבה הצ'כית הפופולרית, עוד מהתקופה של הקיסרות האוסטרו- הונגרית. מקור השם לאנגוש, הוא מהמילה ההונגרית "לאנג" שפירושה אש. הלאנגוש המקוריים היו נאפים לפני מאות שנים על תנור לבנים בקדמת התנור בלהבות הגדולות.

 

כיום נעשה הלנגוש בטיגון בשמן עמוק ועשוי מבצק על בסיס מים או חלב וקמח. לצדו נהוג להגיש תוספות מגוונות, מלוחות או מתוקות, למשל: גבינות שונות, תפוח אדמה, שמנת, יוגורט, נקניק או כל בשר וחמוצים. או לחילופין תוספות מתוקות כגון: ריבה, פירות וקצפת טריה. 

 

מתכון ללאנגוש (רכיבים ל-15 מנות)

רכיבים:

·       קמח – 1 קילו

·       מים 420 מ"ל

·       שמרים יבשים 20 גר'

·       מלח 30 גר'

·       סוכר 30 גר'

·       שום כתוש מ- 5 שיניים

·       גבינה צהובה מגורדת 200גר'

·       שמן סויה 20 מ"ל

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח היטב, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה. לאחר מכן שופכים את החלב (בטמפרטורה של החדר). ולשים את הבצק למשך 15 דקות, מוסיפים את השמן ולשים את הבצק למשך 5 דקות נוספות.

את הבצק מכסים במגבת כדי שיגיע לתפיחה.

 

לאחר שעה שהבצק תופח מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל של כ-100 גר', גודל של כדור פינג-פונג. את הכדורים מכסים שנית למשך כ-5-10 דקות.

משטיחים את הכדורים לדיסקים (בדומה לצורת פיתות) ומטגנים בשמן חם (בערך 300 מעלות צלזיוס) למשך דקה לכל בכל צד.

לאחר מכן, מוציאים מהשמן ומספיגים בנייר סופג, מורחים שום כתוש בעדינות ומפזרים בגבינה צהובה מעל.

אופציה חלופית ומתוקה לתבל בריבת פירות לפי העדפה ובאבקת סוכר....

וכיאה למסורת הצ'כית - מומלץ להגיש לצד כוס בירה צוננת.

בתאבון!

 

צילום: לירון יופה

 

**המתכון מתוך תפריט מסעדת "פראג הקטנה"