עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח
הרתיעה מאפיית עוגות גבינה אינה מוצדקת. אם תיצמדו להוראות, ההצלחה מובטחת: עוגת גבינה מצוינת שבבסיסה תחתית רולדה מותאמת לפסח
הרתיעה מאפיית עוגות גבינה אינה מוצדקת. אם תיצמדו להוראות, ההצלחה מובטחת: עוגת גבינה מצוינת שבבסיסה תחתית רולדה מותאמת לפסח.
מתכון לעוגה בקוטר 22 ס"מ
מרכיבים:
800 גרם גבינה לבנה 9%
500 גרם שמנת חמוצה
300 גרם סוכר
4 ביצים
80 גרם קורנפלור
1 כפית מיץ לימון טרי
כמה טיפות תמצית וניל איכותית
לתחתית רולדה לבנה:
2 ביצים
50 גרם סוכר
20 גרם שקדים מולבנים טחונים
20 גרם קמח תפוחי אדמה
20 גרם קמח מצה
לציפוי:
400 גרם שמנת חמוצה
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם ברס (שברי אגוזי לוז מקורמלים)
כלים ואביזרים:
מיקסר עם מטרפה, סילפט, רינג לאפייה קוטר 21 ס"מ, תבנית אפייה מעט עמוקה, נייר אלומניום.
אופן הכנת בסיס הרולדה:
- מקציפים את הביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה חזקה.
- מוציאים את קערת המיקסר ממקומה, ובעזרת מסננת קטנה מסננים את הקמח לתערובת הביצים תוך כדי קיפול עדין.
- משטחים את הבלילה על סילפט ואופים בחום של 210 מעלות כשמונה דקות.
- מקררים את הרולדה ובעדינות מקלפים מהסילפט על משטח העבודה.
- בעזרת רינג העוגה קורצים עיגול רולדה. מקפידים שהעיגול לא ייקרע או ייחתך.
אופן הכנת העוגה:
- מערבבים במיקסר את הגבינה והשמנת החמוצה.
- מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.
- תוך כדי ערבוב במהירות בינונית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לקערת המיקסר, ואחריהן בהדרגה את תערובת הקמח, מיץ הלימון והווניל.
- בעזרת נייר האלומיניום יוצרים לרינג האפייה תחתית עבה של כמה שכבות, ובתוכו מסדרים נייר אפייה.
- מחממים את התנור כשבתוכו תבנית אפייה עמוקה ל-150 מעלות.
- משמנים את הרינג בנדיבות בחמאה ומניחים את הרינג בתבנית אפייה.
- מניחים את הרולדה על תחתית הרינג.
- יוצקים את הבלילה לתוך הרינג, מיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל פינות התבנית, ומעבירים את התבנית לתבנית החמה שבתנור.
- מרתיחים מים בקומקום ויוצקים בזהירות שכבת מים דקה לתוך תבנית האפייה העמוקה.
- אופים במשך 50 דקות.
- מערבבים את השמנת החמוצה ואת אבקת הסוכר.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים על משטח ישר.
- כשהעוגה עדיין חמה מאד, יוצקים עליה שכבה אחידה של תערובת השמנת החמוצה.
- מצננים כשעתיים ומחלצים מהרינג. מקררים – העוגה מתקררת והציפוי הרך מתייצב על העוגה עד להגשה.
- לפני ההגשה מעטרים את דפנות העוגה בברס.