הרתיעה מאפיית עוגות גבינה אינה מוצדקת. אם תיצמדו להוראות, ההצלחה מובטחת: עוגת גבינה מצוינת שבבסיסה תחתית רולדה מותאמת לפסח.

מתכון לעוגה בקוטר 22 ס"מ

 

מרכיבים:

800 גרם גבינה לבנה 9%

500 גרם שמנת חמוצה

300 גרם סוכר

4 ביצים

80 גרם קורנפלור

1 כפית מיץ לימון טרי

כמה טיפות תמצית וניל איכותית

 

לתחתית רולדה לבנה:

2 ביצים

50 גרם סוכר

20 גרם שקדים מולבנים טחונים

20 גרם קמח תפוחי אדמה

20 גרם קמח מצה

 

לציפוי:

400 גרם שמנת חמוצה

120 גרם אבקת סוכר

50 גרם ברס (שברי אגוזי לוז מקורמלים)

 

כלים ואביזרים:

מיקסר עם מטרפה, סילפט, רינג לאפייה קוטר 21 ס"מ, תבנית אפייה מעט עמוקה, נייר אלומניום.

 

אופן הכנת בסיס הרולדה:

  1. מקציפים את הביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
  2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ותוך כדי הקצפה חזקה.
  3. מוציאים את קערת המיקסר ממקומה, ובעזרת מסננת קטנה מסננים את הקמח לתערובת הביצים תוך כדי קיפול עדין.
  4. משטחים את הבלילה על סילפט ואופים בחום של 210 מעלות כשמונה דקות.
  5. מקררים את הרולדה ובעדינות מקלפים מהסילפט על משטח העבודה.
  6. בעזרת רינג העוגה קורצים עיגול רולדה. מקפידים שהעיגול לא ייקרע או ייחתך.

אופן הכנת העוגה:

  1. מערבבים במיקסר את הגבינה והשמנת החמוצה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.
  3. תוך כדי ערבוב במהירות בינונית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לקערת המיקסר, ואחריהן בהדרגה את תערובת הקמח, מיץ הלימון והווניל.
  4. בעזרת נייר האלומיניום יוצרים לרינג האפייה תחתית עבה של כמה שכבות, ובתוכו מסדרים נייר אפייה.
  5. מחממים את התנור כשבתוכו תבנית אפייה עמוקה ל-150 מעלות.
  6. משמנים את הרינג בנדיבות בחמאה ומניחים את הרינג בתבנית אפייה.
  7. מניחים את הרולדה על תחתית הרינג.
  8. יוצקים את הבלילה לתוך הרינג, מיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל פינות התבנית, ומעבירים את התבנית לתבנית החמה שבתנור.
  9. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים בזהירות שכבת מים דקה לתוך תבנית האפייה העמוקה.
  10. אופים במשך 50 דקות.
  11. מערבבים את השמנת החמוצה ואת אבקת הסוכר.
  12. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים על משטח ישר.
  13. כשהעוגה עדיין חמה מאד, יוצקים עליה שכבה אחידה של תערובת השמנת החמוצה.
  14. מצננים כשעתיים ומחלצים מהרינג. מקררים – העוגה מתקררת והציפוי הרך מתייצב על העוגה עד להגשה.
  15. לפני ההגשה מעטרים את דפנות העוגה בברס.