בקיץ 2014 הלך לעולמו המסעדן הוותיק אדי חץ, מייסד המסעדה המצליחה "המחבוא של אדי". בשנים האחרונות עברו המושכות לבנו, אשלי חץ, שממשיך לבשל באהבה את המנות המפורסמות מהמסעדה הכי מיתולוגית באילת.

 

 

המסעדה, שפועלת בעיר מסוף שנות ה-70 של המאה הקודמת, הפכה לשם דבר בקרב מבקרים בעיר שחיפשו אוכל אנין. רבים עלו לרגל למסעדה הנחבאת את הכלים, ואכלו את המטעמים שהכין אדי בעיקר לפי טעמו האישי (מה בתפריט? מנות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי ומעט גם מהאמריקאי, מקום מוצאו של אדי ז"ל). המתכון הפופולרי של אדי לדג דניס חלוט מוגש כבר שנים במסעדה ויש לו אוהדים רבים, והנה המתכון:

 

דג דניס חלוט

 

החומרים לדגים:

שלושה פילטים של דג דניס+ עצמות של דניס להכנת ציר (ראו בהמשך)

חופן כוסברה

מעט גרגרי חרדל

עגבניות שרי או תמר חתוכות

40 גרם חמאה (בקובייה)

 

חומרים לציר:

כרישה אחת

סלרי אחד

גזר אחד

תפוח אדמה אחד

חצי כוס יין לבן

חופן מלח וחופן פלפל

 

 

ההכנה:

הציר: מכניסים העצמות ואת הירקות לסיר וממליחים. לאחר מכן מוסיפים את היין ומוסיפים מים חמים. מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה וחצי.

 

הדגים: מורחים בעדינות שמן זית על הדגים ולאחר מכן מטגנים את הדגים כשהם על הגב כשלוש דקות. לאחר שלוש דקות מוסיפים שתי מצקות מלאות של ציר דגים, מוסיפים את הכוסברה, גרגירי החרדל והעגבניות ומיד אוטמים עם מכסה חכמה דקות. לפני ההגשה זורקים קובייה של 40 גרם חמאה.

 

בתאבון!