אם המשפחה שלכם עדיין לא בשלה לשולחן משוגע עם מיליון צבעים וסוגים שונים של כלים ואווירה קצת משוחררת , אלא מעדיפה את השולחן הקלאסי, המרשים והחגיגי, עיצוב השולחן הזה יכול קצת להוסיף לכם עניין, קריצה ונגיעה קצת יותר עכשווית לחג הוותיק.
 
לדברי ענת טופל, מפיקה ומעצבת אירועים בעלת ותק של 25 שנים, עריכה ועיצוב שולחן עושים באהבה,  כי השולחן החגיגי שיפגוש את האורחים הנכנסים הביתה הוא ערובה מצוינת לאווירה טובה במהלך הערב כולו. 
 
ואלה הפריטים:
מפה: מפת ז'אקרד בגווני אפור כסוף עדין. הכי קלאסי שיש.
הצלחות: מעוצבות מבית HERMES נמכרות בבלעדיות ב-"רנבי". לא טעיתם, הצלחות הן בגווני כסף וזהב. מותר לשלב ואף רצוי. 
 
מפיות: שימו לב לשילוב של 2 מפיות - אחת זהובה מקופלת בצורת כיס לסכו"ם ובתוכה מפית כסף ש"מתכתבות" עם הצלחות בצורה מושלמת. על המפית אפשר להניח עלים של ורד ופרח ליזיאנטוס , פרח בלבד ללא גבעול. 
 
1
צילום: איתיאל ציון
 
נרות: תחתית בצבע זהב ועליה נר זהב חלבי להשלמת התמונה.
 
צלחת פסח: ההמלצה של ענת טופל היא צלחת פסח כסופה עשויה עפ"י דגם של צלחת עתיקה נרכשה ב"נויה" וכן גם הפמוטים וצלחת המצות היפיפיים. 
 
2
צילום: איתיאל ציון
 
על השולחן ענת הניחה גם קערת אגוזים מאלומיניום (דמוי כסף) מדהימה שגם היא נרכשה ב"נויה".
 
3
צילום: איתיאל ציון
 
הצלחת מקבלת את הכבוד המגיע לה. היא ניצבת על משטח פרספקס שאותו אפשר להזמין בכל גודל בעלות של שקלים בודדים כאן (טיפ: חשוב שגודל הלוח יהיה פרופורציונאלי לרוחב השולחן שלנו ולא יגזול שטח גדול מדי).
 
על הלוח הציבה ענת 4 כוסות יין ובתוכן אגוזים, ונוצרת מעין במה מפוארת לצלחת הפסח שלכם. מתחת לבמה המוגבהת אפשר להניח ענפים ירוקים ובשלב מאוחר יותר של הארוחה אפשר להשתמש בבמה גם להגשה, לסלטים ועוד.
 
פרחים: את הפרחים אפשר להניח על השולחן בתוך גביעי יין ושמפניה שבהחלט "עושים את העבודה" אין צורך באגרטלים יקרים.
 
4
צילום: איתיאל ציון
 
האגרטלים הגאוניים: לוקחים שלושה אגרטלים מלבניים ישרים שנקנו באיקאה (15 ? כל אחד), מכניסים לתוכם מחרוזת פנינים כסופות וזהובות, ממלאים במים ומציפים בהם נר. האגרטל מוסיף מראה הדור ומיוחד לכל שולחן.
 
5
צילום: איתיאל ציון
 
כלל חשוב של ענת טופל: כדאי להשתמש ב-3 צבעים בלבד לעיצוב השולחן. לא להכביד על העין ולא לשכוח שהאוכל הוא צבעוני ומוסיף עוד ועוד צבעים למכלול.
 
6
צילום: איתיאל ציון
 
ואילו מנות הולכות עם השולחן הקלאסי? גולן ישראלי, השף הראשי של מלון הרודס תל אביב, הכין עבורנו 3 מנות מיוחדות שמתאימות לשולחן החג הקלאסי, ולא רק
 

 

- פרסומי -

שילוב מנצח לסלט המושלם

סדרת הלקטים של טעם הטבע ורוטבי הטחינה החדשים של אחלה יוצרים שילוב מצוין ובריא של לקטי ירקות טריים ורוטב טחינה מרענן

 

סלט פריך ונהדר המכיל חסה ערבית, חסה אייסברג, גזר וכרוב אדום בשילוב טחינה גולמית, ירקות ועשבי תיבול במגוון טעמים - הדרך המושלמת לפתוח כל ארוחה או כתוספת

 

בואו לנסות את הרוטבים החדשים של אחלה, בטעמים ושילובים מלהיבים

 

לסדרת הלקטים המלאה ומתכונים מנצחים מבית טעם הטבע - לחצו כאן

 

 

 
 
סלט לקט ערוגות בתיבול רוטב טחינה
 
המצרכים:
- שקית לקט ערוגות
 
100 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
 
2 אבוקדו חתוך לקוביות גסות
 
3 ענפי בצל ירוק פרוס לטבעות גדולות
 
תערבות טחינה ועשבי תיבול
 
מיץ מלימון אחד
 
מלח דק, פלפל שחור גרוס
 
שמן זית
 
 
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את העלים עם העגבניות, אבוקדו ובצל ירוק
 
מתבלים כדקה לפני ההגשה
 
7
צילום: איתיאל ציון
 
חריימה של בורי / לוקוס -  (10 מנות)
 
המצרכים:
30 טבעות דג בורי במשקל של 50 גרם כל טבעת /1.5 ק"ג פילה לוקוס הנילוס.
1 כוס שמן זית.
1 בצל גדול חתוך לקוביות.
5 שיני שום פרוסות.
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות.
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות.
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות.
2 לימונים קלופים, חתוכים לפרוסות.
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה.
1 כף סוכר.
50 גרם רסק עגבניות.
צרור עלי כוסברה קצוצה.
מלח/פלפל.
1 ליטר מים.
לימון כבוש לקישוט - לא חובה.
 
אופן ההכנה:
  • מחממים בסיר את שמן הזית. מאדים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים ביחד כדקה.
  • מוסיפים את הפלפלים (כל הסוגים) ומערבבים עוד כ - 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והלימונים ומערבבים הכול כ - 3 דקות. מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את שאר התבלינים. מערבבים ומוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות וב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את הכוסברה.
  • באותו הסיר או בתבנית אפיה – מסדרים את הדגים ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות לכחצי שעה. מגישים חם חם.
 
ניתן להגיש עם קישוט של לימון כבוש וענף כוסברה.
מתאים מאוד להגשה עם חלה טרייה של יום שישי.
 
8
צילום: איתיאל ציון
 
גפילטע פיש (כ- 40 קציצות)
 
המצרכים:
1.5 ק"ג פילה קרפיון
150 גרם לחם לבן משרה במים וסחוט
3 ביצים
100 גרם סוכר
100 סמ"ק שמן קנולה
100 גרם מלח
70 גרם פלפל לבן
250 גרם בצל חתוך ל 4.
 
אופן ההכנה:<